111. Dönem Özel Güvenlik Görevlisi Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?

111. Dönem Özel Güvenlik Görevlisi Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?
111. Dönem ÖGG sınavı sonuçları 8 Kasım tarihinde açıklanacak. Sınav soruları ve cevapları ise 22 Ekim'de erişime açılacak.

Özel güvenlik görevlisi olmak için birçok kişi, 20 Ekim Pazar günü düzenlenen 111. dönem ÖGG sınavına katıldı. Bu sınav, kamu ve özel sektörde güvenlik görevlisi olarak çalışabilmek için gerekli olan sertifikayı almak isteyen adaylar için büyük önem taşıyor. Peki, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

111. Dönem ÖGG Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

20 Ekim'de gerçekleştirilen 111. dönem özel güvenlik görevlisi sınavının soruları ve cevapları, 22 Ekim tarihinde adayların erişimine açılacak. Sınavda başarılı olup olmadıklarını öğrenmek isteyen adaylar, 8 Kasım tarihinde sınav sonuçlarına ulaşabilecekler.

Sınavda başarılı olan adaylar, alacakları sertifika ile hem İŞKUR tarafından yayınlanan güvenlik görevlisi ilanlarına başvuruda bulunabilecek hem de kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu güvenlik görevlisi olarak çalışma imkanı bulacaklar.

Sertifika İçin Gerekli Adımlar

ÖGG sertifikası alabilmek için, sınavdan geçer not almak gerekiyor. Adaylar, eğitimlerini tamamladıktan sonra sınava girerek başarılı olduklarında bu sertifikayı alabilirler. Bahsi geçen sertifika, hem özel sektörde hem de kamuda güvenlik görevlisi olarak çalışmanın ön koşuludur.

5 Haber / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.