15 Ekim 2024 Hava Durumu: Yağışlar Başlıyor, Sıcaklıklar Düşüyor

15 Ekim 2024 Hava Durumu: Yağışlar Başlıyor, Sıcaklıklar Düşüyor
Bugün birçok bölgede sağanak yağış etkili olacak. Perşembe günü itibarıyla hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği ve mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Diğer İllerde Bugün Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı güncel raporlara göre, 15 Ekim Salı günü yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Hatay kıyıları, Bingöl, Sinop çevreleri ile Orta ve Doğu Karadeniz’de sağanak yağış bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde ise pus ve yer yer sis görülebilir​

Yağışlı Hava ve Sıcaklık Düşüşü Bekleniyor

Bugün İstanbul ve çevresinde bulutlu hava hakim olacak, bazı bölgelerde yerel sağanak yağış görülebilir. Ankara’da parçalı bulutlu bir hava beklenirken sıcaklıklar 23°C civarında seyredecek. İzmir’de ise 22°C derece ile serin ve bulutlu bir hava etkili olacak​.

resized-45d2a-9572039dhavadurumunasc4b1l.jpg

Meteoroloji, özellikle Perşembe günü itibarıyla yurt genelinde sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceğini ve mevsim normallerinin altına ineceğini belirtiyor. Özellikle iç ve doğu bölgelerde gece sıcaklıklarının düşmesi bekleniyor, bu durum vatandaşlar için dikkatli olunması gereken bir dönemi işaret ediyor​.

Perşembe Gününe Dikkat: Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Altına Düşecek

Perşembe günü itibarıyla hava sıcaklıklarının özellikle iç bölgelerde 10-15 derece arasında düşeceği, yağışların ise yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuzey yönlü rüzgarların etkisiyle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde serin havanın devam etmesi bekleniyor. Özellikle İstanbul’da hafta sonuna kadar aralıklı yağışların süreceği öngörülüyor.

5haber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.