2024 Dikey Geçiş Sınavı Sonuçları ve Taban Puanları Açıklandı

2024 Dikey Geçiş Sınavı Sonuçları ve Taban Puanları Açıklandı
14 Ağustos'ta açıklanacak olan 2024 DGS sonuçları, binlerce öğrencinin geleceğini belirleyecek. Taban puanlar ve yerleştirme süreci ile ilgili detaylar haberimizde.

2024 yılı DGS ne zaman açıklandı?

2024 yılında Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 30 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Sınav, ülke genelindeki belirlenen merkezlerde, adayların yoğun katılımıyla tamamlandı. Şimdi ise gözler, ÖSYM tarafından açıklanacak sonuçlara çevrilmiş durumda. DGS sonuçları, 14 Ağustos tarihinde ÖSYM'nin resmi sonuç açıklama sistemi üzerinden adayların erişimine sunulacak.

DGS sonuçları nasıl öğrenilecek?

Sınav sonuçları, ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden kimlik bilgileri ile giriş yapılarak öğrenilebilecek. Adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesinde bulunan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden sonuçlarına erişebilecekler.

DGS taban puanları hangi bölümleri kapsıyor?

DGS taban puanları, her yıl olduğu gibi bu yıl da iki yıllık ön lisans eğitimini dört yıla tamamlamak isteyen adaylar için büyük bir öneme sahip. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, 2024 DGS puanları, yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları dikkate alınarak yapılacak yerleştirmelerde belirleyici olacak. Adaylar, 2023 yılına ait DGS yerleştirme taban puanları ve kontenjan bilgilerine, ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr/TR,25803/2023-dgs-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html linkinden ulaşabilecekler.

2024 DGS yerleştirme süreci nasıl işleyecek?

2024 DGS yerleştirme süreci, adayların tercihleri, DGS puanları ve yükseköğretim programlarının kontenjan durumları göz önünde bulundurularak yapılacak. Adaylar, tercih ettikleri programlar arasından en uygun olanlarına yerleştirilecek ve dört yıllık lisans eğitimlerine devam etme fırsatı elde edecekler.

5haber / 5haber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.