2025 Yılı ÖSYM Sınav Takvimi: YKS, KPSS, ALES ve Diğer Sınavlar Ne Zaman?

2025 Yılı ÖSYM Sınav Takvimi: YKS, KPSS, ALES ve Diğer Sınavlar Ne Zaman?
ÖSYM, 2025 yılı için sınav takvimini hazırlıyor. YKS, KPSS, DGS, ALES, YÖKDİL, YDS ve diğer sınavların tarihleri, Kasım ayında açıklanacak. Takvime dair en güncel bilgiler için haberimizi takip edin.

ÖSYM 2025 sınav takvimi merakla bekleniyor

Her yıl milyonlarca adayın katılım sağladığı sınavları organize eden ÖSYM, 2025 yılında uygulanacak sınavların tarihlerini belirlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor. ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayımlanacak 2025 sınav takvimi, YKS, KPSS, DGS, ALES ve diğer sınavların tarihlerini içerecek. Peki, 2025 ÖSYM sınav takvimi ne zaman açıklanacak?

Hangi sınavlar hangi tarihlerde?

Üniversiteye yerleştirme için yapılan YKS, memur adaylarının girdiği KPSS, akademik kariyer hedefleyenlerin katıldığı ALES ve iki yıllık eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen öğrencilerin girdiği DGS sınavlarının 2025 tarihleri merakla bekleniyor. Ayrıca, yabancı dil yeterlilik sınavları olan YDS ve YÖKDİL ile askeri öğrenci alımı için yapılan MSÜ sınavlarının tarihleri de açıklanacak.

3p9t5civx0azvlvpgvlrmq.webp

2025 sınav takvimi ne zaman açıklanacak?

2024 yılında ÖSYM tarafından uygulanan sınavların takvimi, 6 Kasım 2023'te ilan edilmişti. Bu yıl da 2025 sınav takviminin benzer bir tarihte açıklanması bekleniyor. Kasım ayı içerisinde netleşmesi beklenen takvimle birlikte, KPSS, DGS, ALES, YKS, YDS ve TUS sınavlarının tarihleri kesinlik kazanacak.

Bilgiler güncellendikçe paylaşılacak

2025 yılı sınav takvimi hakkında net bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz. Adaylar, ÖSYM'nin resmi açıklamalarını takip ederek sınav tarihlerini öğrenebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.