Adana Kebabı Tarifi - Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebabı Tarifi - Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Adana Kebap sevmeyen var mı? Adana kebabı evde yapmayı hiç denediniz mi? İşte Adana Kebabı tarifi sizlerle.

Evinizde yapabileceğiniz Adana'nın vazgeçilmez lezzeti Adana kebabı tarifini sizler için hazırladık.  Adana'ya özgü bir yemek olarak bilinen Adana kebabının en önemli püf noktası etinin kuzu eti olmasıdır. Zırh dediğimiz satıra benzer bir bıçakla etin hazırlanması ile başlayabilirsiniz.

Adana kebabı, artık sadece Adana'da değil tüm Türkiye genelinde sevilen bir lezzet olmayı başardı. Memleketinden uzakta olan ve canı kebap çekenler için Adana kebabı tarifine geçelim.

Adana kebabı malzemeler

500 gr kuzu kıyma (eğer zırhlama şansınız varsa 500 gr kara kuzu eti alın)

1 tane kırmızı kapya biber

100 gr kuyruk yağı

Tuz

Pul biber

Adana Kebabı Hazırlanışı

Derin bir kabın içine kıyma, kapya biber ve kuyruk yağını koyup karıştırın. Pul biber ve tuzu ekleyin 15 dk yoğurun. Buz dolabına koyun 1,5 saat bekletin daha sonra tekrar yoğurun. Yoğurduğunuz elinizi hafif ıslatın kıymadan elinize bir miktar alın yassı kebap  şişlerine  yerleştirin ızgara da önlü arkalı çevirerek pişirin. Afiyet olsun.

ADANA ŞALGAMI NASIL YAPILIR ?

ADANA'DA GEZİLECEK YERLER

VAZGEÇİLMEZ ADANA LEZZETLERİ

5haber.com'da bulunan Adana Haberleri için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.