Adana Kebabı Tarifi - Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Evinizde yapabileceğiniz Adana'nın vazgeçilmez lezzeti Adana kebabı tarifini sizler için hazırladık. Adana'ya özgü bir yemek olarak bilinen Adana kebabının en önemli püf noktası etinin kuzu eti olmasıdır. Zırh dediğimiz satıra benzer bir bıçakla etin hazırlanması ile başlayabilirsiniz.
Adana kebabı, artık sadece Adana'da değil tüm Türkiye genelinde sevilen bir lezzet olmayı başardı. Memleketinden uzakta olan ve canı kebap çekenler için Adana kebabı tarifine geçelim.
Adana kebabı malzemeler
500 gr kuzu kıyma (eğer zırhlama şansınız varsa 500 gr kara kuzu eti alın)
1 tane kırmızı kapya biber
100 gr kuyruk yağı
Tuz
Pul biber
Adana Kebabı Hazırlanışı
Derin bir kabın içine kıyma, kapya biber ve kuyruk yağını koyup karıştırın. Pul biber ve tuzu ekleyin 15 dk yoğurun. Buz dolabına koyun 1,5 saat bekletin daha sonra tekrar yoğurun. Yoğurduğunuz elinizi hafif ıslatın kıymadan elinize bir miktar alın yassı kebap şişlerine yerleştirin ızgara da önlü arkalı çevirerek pişirin. Afiyet olsun.
5haber.com'da bulunan Adana Haberleri için TIKLAYINIZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.