Adana Kurbağasının Tadı Avrupa'da Paylaşılamıyor
Türkiye'nin yanı sıra dünya mutfağında da kebabı ile adından söz ettiren Adana'nın, yeni bir lezzeti, dünya üzerinde adından bahsettirmeye başladı.
Türk mutfaklarında kendisine yer bulamayan, ancak dünya mutfaklarında kendisine geniş alan bulan ve 'zengin menü' olarak adlandırılan kurbağanın Adana'dan ihracatı gün geçtikçe artıyor. Alınan son bilgilere göre bu yönde ihracatın 8 milyon doları buldu. Adana kurbağasının son dönemlerde bu kadar rağbet görmesinin nedeni ise Adana kurbağasının lezzetli olması olarak öne çıkıyor.
En Çok Talep Fransa'dan
Adana kurbağasının lezzetli oluşu sebebiyle birçok ülkeden bu yönde ciddi talepler geliyor. Bu ülkeler arasında ihracatın yapıldığı ilk ülke Fransa olarak öne çıkıyor. Tavuk eti gibi bembeyaz kurbağalar, yurt dışında lüks restoranlarda sofralardaki yerini alıyor.
Adana kebabı kadar kurbağasının da Avrupa’da isim yapması, ekonomi çevreleri tarafından olumlu karşılanıyor. Bunun yanı sıra, toplayıcılardan kilosu 8 liraya alınan kurbağa, işsizlere de iş sahası açıyor.
Kurbağa Satışı ile Gelen Milyon Dolarlar
Gazette.com.tr internet sitesinde yer alan habere göre Karataş yolunda kurulu ve günün son teknolojisiyle faaliyet göstermekte olan fabrikada, civar köylerde bulunan kadınlar mevsimlik olarak çalıştırılıyor. Bi havuzun içinde toplanan kurbağalar, önce büyüklüklerine göre ayrılıyor ve bol su ile yıkanıyor. Bu işlemlerin ardından kesimhaneye gelen kurbağalar, bayıltıldıktan sonra baş kısımları ve ayak ucu kısımlarından makasla kesiliyor. Derisi soyulan ve iç organları çıkartılan kurbağalar, güzelce yıkanıyor ve kurbağa bacağı ile tüm gövde olarak paketleniyor.
5haber.com | Adana
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.