Adana'da Gidilecek Yerler
Yolunuz Adana'ya düştü ya iş gereği ya da özel bir seyahat için Adanadasınız bir kaç günde zamanınız var. Bu zamanı güzel değerlendirebilmek için sizlere rehber olabilecek bu bilgilerimizin sizlere faydalı olabileceğini düşünüyoruz.
Gerek yemekleri ile gerekse gezecek yerleri ile bambaşka bir şehirdir Adana;
1 .Varda Köprüsü
Varda Köprüsü, Adana ili Karaisalı ilçesi Hacıkırı mahallesi'nde bulunan yapımı 1912 lerde tamamlanmış olan ve hala faal halde kullanılan Holywood sinemasına bile ev sahipliği yapmış olan tren yolu köprüsüdür.
2. Büyük Saat
Büyük saat Türkiye'nin en büyük saat kulesidir. 32 m uzunluğu olan kule kare prizma şeklindedir. Büyük saat 1881 yılında Adana Valisi Ziyapaşa tarafından yapımına başlanmıştır. 1882 Yılında Vali Abidinpaşa tarafından tamamlattırılmıştır.
Büyüksaat Adana şehir merkezine yakın olup, merkezden dolmuş ve belediye otobüsleri ile gidilebilir.
3. Taşköprü
Seyhan nehri üzerinde yer alan Taşköprü'nün ünlü Roma İmparatorları'ndan Hadrianus tarafından yapıldığı bilinmektedir.
Seyhan adlı merkez ilçe ile Yüreğir merkez ilçelerini birbirlerine bağlamaktadır.
4. Kapıkaya Kanyonu
Adana'nın Karaisalı ilçesinin Kapıkaya Köyünde yer almaktadır. Adana merkeze 72 km. , Karaisalı ilçe merkezine 5 km. uzaklıktadır.
Kapıkaya kanyonu doğa yürüyüşü Yamaç tırmanışı meraklılarının mutlaka görmesi gereken doğa harikası bir yerdir.
5. Ulucami Külliyesi
Ulucami Adana'da 16.yy kalma tarihi bir yapıdır. 1998 yılında Adana Sabancı Merkez Camii açılana kadar Adana'nın en büyük camisi olma özelliğini korumuştur.
Yapımına Ramazanoğlu Halil Bey tarafından 1509’da başlandı; Halil Bey’in ölümü üzerine oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından 1541 yılında tamamlandı. Ramazanoğlu Halil Bey ve Piri Mehmet Paşa ile Mehmet Paşa’nın iki oğlu caminin güneydoğusundaki 1541 tarihinde yaptırılmış olan turbede yatmaktadırlar.
Caminin mimarisi Selçuklu ve Memluk üsluplarını taşır. Duvarları siyah beyaz mermer taşlarla bezelidir. Batı ve doğuda birer kapısı bulunur. Batı kapısı üzerinde iki yılan kabartması olan bir kubbe ve bir kitabe vardır. Doğu kapısı üzerinde ve minberinin üstünde de birer kitabesi bulunur. 16. yy’dan kalma çinileri meşhurdur.
6. Seyhan Baraj Gölü
8 Nisan 1956 Yılında Hizmete açılan Adana'yı Seyhan Nehri'nin sebep olabileceği su baskınından kurtarmak amacı ile yapılan toprak dolgu tipi barajdır. Yapımında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Kontrol Mühendisi olarak çalışmıştır.
7. Belemedik Vadisi
Adana'da sonbaharda mutlaka görülmesi gereken yerlerin başındadır. Doğa harikası bir yerdir. Günübirlik tatil, doğa ve fotoğraf tutkunları için eşsiz bir yerdir. Ayrıca 1. Dünya savaşında burada görev yapan Alman personelin kullandığı yapılar ve mezarlık mevcuttur. Adana merkeze 117, Pozantı'ya ise 9 km. uzaklıkta bulunmaktadır.
8.Adana Sinema Müzesi
Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan sinema müzesi, ziyaretçilerine Yeşilçam tarihinde yolculuğa çıkartıyor. 23.09.2011 tarihinde açılan müze eski bir Adana evinin müzeye dönüştürülmesi ile oluşmuştur. Müze yıllardır " Altın Koza" gibi önemli bir film festivaline ev sahipliği yapan ilin sinema sanatına gösterdiği ilgi ve önemin sembolüdür.
Adana'ya yolunuz düştü gezdiniz dolaştınız. Adana'ya gidipte yemek yemeden olmaz. Adana'ya gittiğinizde ne yiyeceğinize buradan karar verebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.