Airbus Daha Önce Görüşmemiş Bir Hamle Yaptı! Otonom Uçak Özelliği Geliyor!

Airbus Daha Önce Görüşmemiş Bir Hamle Yaptı! Otonom Uçak Özelliği Geliyor!
Airbus, uçaklarına yardım eklemek için DragonFly otonom teknolojisini kullanıyor. Gerektiğinde DragonFly, uçağın kontrolünü ele geçirebilecek.

Uçak üreticisi Airbus, bu araçlarda otonom sürüş sistemlerini test etmeye başladı. A350-1000'i DragonFly projesi kapsamında hem yerde hem de havada test etti. Testler, operasyonların güvenliğini ve etkinliğini artırmak için otonom uçuş sistemlerinin uygulanabilirliğini değerlendirmeyi amaçlamaktadır.

Airbus DragonFly Otonom Asistan Nedir?

DragonFly uçuş asistanı paketi, otomatik acil durum yönetimi ve otomatik iniş için olanlar da dahil olmak üzere çeşitli alt sistemler içerir. Bu sistemler, sensörleri, bilgisayarla görme algoritmalarını ve rehberlik hesaplamalarını birleştiren otonom teknoloji tarafından desteklenmektedir. Dün yapılan testte DragonFly, bir pilotun iş göremezliğini (herhangi bir uçuş ekibinin sağlık sorunları nedeniyle görevini yapamaması) etkili bir şekilde ele aldı. Uçak, uçuş bölgesi, topografya ve hava durumu gibi dış faktörleri hesaba katarak otonom olarak hızlı bir şekilde yeni bir yol oluşturdu. Ayrıca havayolunun operasyon kontrol merkezi ve hava trafik kontrolü ile mesaj alışverişinde bulundu.

airbus-ucaklarda-otonom-ucus-teknolojisini-test-etmeye-basladi-5154d255.webp

Ayrıca Airbus, Toulouse-Blagnac havaalanında gerçek dünya senaryolarında test edilen destek özelliklerine baktı. Mürettebat, seyir kontrolü, işitsel engel uyarıları ve özelleştirilmiş bir havaalanı haritası içeren teknoloji tarafından yönetildi. Görüşü zayıf olan inişlerde bu özellikler gerekli olabilir. Proje Müdürü Isabelle Lacaze'ye göre, "Airbus A350 ile gerçekleştirilen bu testler, operasyonları daha da güvenli hale getirmek ve iyileştirmek için teknolojiyi araştırmadaki bir dizi aşamadan biridir."

Bu testlerin başarılı olması, ticari uçakların yakında otonom sürüş teknolojisini bünyesine katabileceğini gösteriyor. DragonFly, güvenliği artırarak, verimliliği artırarak ve pilotların iş yüklerini hafifleterek havacılık sektörünü önemli ölçüde değiştirme potansiyeline sahiptir.

Dragonfly Capital Tarafından Açıklanan 650 Milyon Dolarlık Yeni Fon

Dragonfly Capital, 2018'de 100 milyon dolarlık fonunu açıkladıktan sonra 2021'de 225 milyon dolarlık fonuyla giriş yaptı. Dragonfly Capital'in bugüne kadar OpenSea'nın satın aldığı Paradigm, Gem, Avalanche dahil 60'a yakın işletmeye yatırım yaptığını da belirtmek gerekir. Firma bu yatırımlardan hem kazanıyor hem de yeni teknolojilere yelken açıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.