Altın Portakal Film Festivali'nde Ödüllü Oyuncu ve Yapımlar Belli Oldu!

Altın Portakal Film Festivali'nde Ödüllü Oyuncu ve Yapımlar Belli Oldu!
Altın Portakal Film Festivali, güzel anlara şahitlik etti. Ödül alan oyuncular anlamlı konuşmalar yaptı.

Antalya'nın prestijli film festivali Altın Portakal, bu yıl da Türk sinemasının en önemli isimlerini bir araya getirdi. 61. kez düzenlenen festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film" ödülüne layık görülen yapım, Nadim Güç'ün yönettiği "Mukadderat" oldu.

Bir Festival Hikayesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen festivalin kapanış ve ödül töreni, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Şebnem Dönmez'in yaptığı gece, Taner Ölmez'in unutulmaz bir konserle renklendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin gelecek yıl da aynı heyecanla devam edeceğini müjdeleyerek, 7-16 Kasım 2025 tarihlerinde 62. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne ev sahipliği yapacaklarını duyurdu.

altinportakalflm.jpg

Kim Hangi Ödülü Kazandı?

Ödül töreninde birbirinden değerli isimler ödüllerine kavuştu. "Cahide Sonku Ödülü"nü "Gülizar" filminin kostüm tasarımcısı Yağmur Ergül alırken, "En İyi Senaryo Ödülü" "Evcilik" filminin yönetmeni Ümit Ünal'a verildi. "Balinanın Bilgisi" filmi, "En İyi Müzik" ödülünü kazanırken, "Fidan" filminin kurgusu "En İyi Kurgu" ödülüne layık görüldü.

"En İyi Sanat Yönetmeni" ödülünü "Gülizar" filminin yönetmeni Meral Aktan, "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü "Fidan" filminin oyuncularından Ayça Bingöl, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü ise "Mukadderat" filmindeki rolüyle Osman Sonat kazandı.

Bu yıl "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü paylaşan iki isim oldu. "Ayşe" filmindeki performansıyla Binnur Kaya ve "Mukadderat" filmindeki rolüyle Nur Sürer, bu prestijli ödüle layık görüldü. Binnur Kaya, ödülünü tüm kadınlara adayarak önemli bir mesaj verdi. Nur Sürer ise ödülünü Yılmaz Güney'e ithaf etti.

"En İyi Erkek Oyuncu" ödülü ise "Evcilik" filmindeki rolüyle Nejat İşler'e verildi. "Balinanın Bilgisi" filminin yönetmeni Murat Has, "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülünü alırken, "Film Yön Ödülü" "Ayşe" filmine gitti. "Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü", "Ayşe" Filminin Yönetmeni Necmi Sancak'a, "Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü" ise "Gülizar" filminin yönetmeni Belkıs Bayrak'a takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.