Altınyağ Madencilik, Yeni Yatırımlar İçin SPK'nın Onayını Bekliyor

Altınyağ Madencilik, Yeni Yatırımlar İçin SPK'nın Onayını Bekliyor
Altınyağ Madencilik, enerji ve madencilik faaliyetlerini genişletmek amacıyla SPK'ya başvuruda bulundu. Şirket, yenilenebilir enerji, savunma sanayi ve lojistik gibi stratejik alanlarda faaliyetlerini artırmayı planlıyor.

Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALMAD), 12 Ağustos 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, şirket esas sözleşmesinde yapılacak faaliyet konusu değişiklikleri için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurduğunu duyurdu.

Bitkisel sıvı yağ üretimi sona eriyor, enerji ve madencilik faaliyetleri genişliyor

Şirketin açıklamasında, esas faaliyet konusu içinde yer alan bitkisel sıvı yağ üretim ve satış faaliyetlerinin tamamen sona erdirildiği, madencilik faaliyetlerinin yanı sıra enerji sektöründeki faaliyetlerinin kapsamının da genişletileceği belirtildi. Bu kapsamda, yenilenebilir enerji ve enerji depolama yatırımlarının yanı sıra, yüksek teknoloji, savunma sanayi ve lojistik sektörü gibi alanlarda da yatırımlar yapılacağı ifade edildi.

Şirket esas sözleşmesi değişiklikleri SPK'nın onayını bekliyor

Altınyağ Madencilik, bu yeni faaliyet alanlarının şirketin esas sözleşmesinin “Şirket’in Unvanı” başlıklı 2. maddesi ile “Şirket’in Amaç ve Konusu” başlıklı 3. maddesine eklenmesi için gerekli tadil tasarısını hazırlayarak SPK'ya başvuruda bulundu. Başvurunun kabul edilmesi halinde, şirketin faaliyet alanı önemli ölçüde genişleyecek ve özellikle enerji sektöründe büyük bir oyuncu olma hedefini daha ileriye taşıyacak.

Şirketimizin Esas Faaliyet konusu içinde yer alan Bitkisel Sıvı Yağ Üretim ve Satışı ile ilgili faaliyetlerinin tamamen sona erdirilesi, Madencilik faaliyetlerinin yanı sıra Enerji Sektöründeki faaliyetlerinin kapsamının genişletilerek, Enerji sektöründe; Yenilenebilir Enerji ve Enerji Depolama yatırımları ayrıca Yüksek Teknoloji yatırımları, Savunma Sanayi yatırımları ve Lojistik sektörü faaliyetlerinin de şirketimiz faaliyet konusuna eklenmesi amacıyla şirket esas sözleşmesinin “Şirket’in Unvanı” başlıklı 2.maddesi ve “Şirket’in Amaç ve Konusu” başlıklı 3.maddesinin tadil edilmesi amacıyla ekte yer alan tadil tasarısına göre esas sözleşmesinde gerekli değişikliklerin yapılabilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yapılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.