Bien Seramik’ten (BIENY) SPK Başvurusu: Pay Geri Alım Programı Açıklaması

Bien Seramik’ten (BIENY) SPK Başvurusu: Pay Geri Alım Programı Açıklaması
Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. (BIENY), Borsa İstanbul'da işlem gören paylarının fiyatının gerçek performansı yansıtmadığını belirterek, Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) pay geri alım programı başvurusunda bulundu.

Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. (BIENY), 19 Eylül 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla önemli bir açıklama yaptı. Şirketin 18 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) Pay Geri Alım Programı başvurusu yapılmasına karar verildi.

Geri Alım Programının Detayları

Açıklamada belirtilen kararlara göre:

  1. Pay Fiyatlarının Gerçek Performansı Yansıtmadığı Belirtildi: Şirket, Borsa İstanbul’da işlem gören paylarının mevcut fiyatlarının şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığını ifade etti. Bu durumun düzeltilmesi amacıyla, pay sahiplerini korumak ve yatırımcı güvenini artırmak için bir geri alım programı uygulanacak.

  2. Program Süresi ve Azami Pay Sayısı: Geri alım programı azami 1 yıl süresince devam edecek. Geri alınabilecek azami pay sayısı, şirketin çıkarılmış sermayesinin %1,11’ine denk gelen 4.000.000 adet (4.000.000 TL nominal) olarak belirlendi.

  3. Fon Miktarı: Geri alım işlemleri için ayrılacak fonun azami 100.000.000 TL olarak belirlenmiş olması, şirketin mali durumunun ve yatırımcı güveninin güçlendirilmesi hedefini destekliyor.

Sermaye Piyasası Kurulu Başvurusu

Bien Seramik'in SPK'ya yapacağı başvuru, II-22.1 sayılı Geri Alınan Paylar Tebliği çerçevesinde, pay fiyatlarının istikrarlı bir şekilde gerçek değerine uygun oluşumunu sağlamak ve yatırımcıların şirkete olan güvenini korumak amacı taşıyor. Şirket, bu başvuru aracılığıyla Borsa İstanbul’da paylarının işlem gördüğü Yıldız Pazar’da geri alım işlemlerini gerçekleştirecek.

Bu adım, Bien Seramik’in pay sahiplerine karşı olan sorumluluğunu ve şirketin piyasa değerinin gerçek performansı yansıtması konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.