Birinci sınıf öğrencilerinin öğretmenleri ne zaman netleşecek?

Birinci sınıf öğrencilerinin öğretmenleri ne zaman netleşecek?
28-30 Ağustos tarihlerinde birinci sınıf öğrencilerinin şubeleri ve öğretmenleri, kura yöntemi ile belirlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin sınıf ve öğretmenlerinin hangi tarihte netleşeceğini duyurdu. Velilerin merakla beklediği süreç, 28-30 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği süreç nasıl işleyecek?

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, birinci sınıfa kayıt yaptıran öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile belirlenecek. Bu işlem, e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Yönetmeliğin 11. maddesinde yer alan bu uygulama, ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencileri için de geçerli olacak.

Sınıf değişiklikleri nasıl yapılacak?

Öğrencilerin şube değişiklikleri ise belirli koşullar altında gerçekleştirilebilecek. Velilerin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor ile bu işlem, okul yönetiminin onayıyla ders yılı içinde bir kez yapılabilecek. Bu durum, hem ilkokul hem de ortaokul öğrencileri için geçerli.

Kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Birinci sınıf ve 5. sınıf öğrencilerinin kesin kayıtlarının yanı sıra şube ve öğretmenlerinin belirleneceği tarihler 28-30 Ağustos olarak belirlendi. Bu tarihlerde öğrencilerin hangi sınıfta eğitim görecekleri ve hangi öğretmenle ders işleyecekleri kura yöntemiyle netleşecek.

5haber / 5haber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.