Çalışanlara Rekor Zam: En Düşük İşçi Maaşı 45.814 TL Olarak Belirlendi

Çalışanlara Rekor Zam: En Düşük İşçi Maaşı 45.814 TL Olarak Belirlendi
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi sonucunda, en düşük işçi maaşı 45.814 TL’ye yükseldi.

En düşük işçi maaşına ilişkin müjdeli haber geldi. Yeni yıl ve asgari ücret zammı öncesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerin en düşük maaşı 45.814 TL olarak belirlendi.

Ocak 2025’teki maaş zamları büyük bir merakla beklenirken, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle birlikte bu önemli gelişme açıklandı. 2024-2026 dönemi için yapılan müzakerelerin ardından, işçilerin maaşları önemli bir artış gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sözleşmenin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Güçlü, etkili ve insan odaklı bir anlayışla her zaman çalışanlarımızın yanındayız. 4 bin 251 çalışanımızı ilgilendiren toplu iş sözleşmemizle birlikte, çalışanlarımıza yüzde 27 oranında bir zam sağlamış oluyoruz. Mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun,” dedi.

17008872-728xauto.webp

Yeni Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan yeni toplu iş sözleşmesi, 4.251 işçiyi kapsıyor. Bu sözleşme ile birlikte, evli, eşi çalışmayan ve çocuk sahibi olan çalışanlar için en düşük işçi maaşı, ikramiye ile birlikte 45.814 TL’ye yükseldi. 2024 Ağustos ayından itibaren, çalışanların maaşlarına ilk 5 aylık dönemde ortalama %27, sonraki 6 aylık dönemde ise enflasyon oranında zam yapılması planlanıyor.

Maaşlar Nasıl Belirlenecek?

Yeni toplu iş sözleşmesi kapsamında, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların en düşük işçi maaşı 45.814 TL olarak belirlenirken; şoför maaşları ikramiye dahil 48.516 TL, güvenlik görevlisi maaşları ikramiye dahil 45.852 TL, iş makinesi operatörü maaşları da ikramiye dahil 48.516 TL’ye çıkmış oldu.

Başkan Halit Doğan, yeni toplu iş sözleşmesinin belediye personeline ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.