Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yabancı Yatırımda Yeni Müjdeler Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yabancı Yatırımda Yeni Müjdeler Bekleniyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye yönelik ilgisinin arttığını ve yakın gelecekte yeni yatırım müjdelerinin gelmesini beklediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye yönelik ilgisinin arttığını belirterek, "Yakın gelecekte yeni müjdelerin gelmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yatırım ortamında önemli adımlar atılıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında yaptığı konuşmada, özel sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek, katma değeri yüksek yatırımları teşvik edecek yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bu çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Yılmaz, yeni teşviklerin özellikle yabancı yatırımcılar için büyük bir fırsat oluşturacağını vurguladı.

OVP için istişare süreci başladı

2025-2027 yıllarını kapsayacak Orta Vadeli Program (OVP) için hazırlıkların başladığını açıklayan Yılmaz, bu kapsamda sektör temsilcileriyle görüşmelere devam ettiklerini belirtti. Bu süreçte, farklı sektörlerden paydaşlarla yapılacak istişarelerin, ekonomik politikaların belirlenmesinde büyük rol oynayacağını söyledi.

Enflasyonla mücadelede kararlılık

Yılmaz, enflasyonla mücadele konusunun hükümetin en öncelikli hedeflerinden biri olduğunu vurguladı. Bu mücadeleyi maliye politikaları ve yapısal reformlarla destekleyeceklerini belirterek, enflasyonla mücadelede kararlılıkla ilerleyeceklerini ifade etti.

Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye yoğun ilgi

Yılmaz, uluslararası firmaların Türkiye’ye yatırım kararlarını açıkladığı bir döneme girdiklerini belirterek, "Önümüzdeki dönemde yeni müjdelerin gelmesini bekliyoruz" dedi. Yılmaz, bu sürecin Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ve yatırım ortamının daha da güçleneceğini söyledi.

5haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.