Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Bu Yıl da Verilecek mi? Açıklamalar Yapıldı

Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Bu Yıl da Verilecek mi? Açıklamalar Yapıldı
TÜED Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, emeklilere verilen 5 bin TL’lik ikramiyenin her yıl düzenli olarak ödenmesini talep ettiklerini açıkladı. İkramiyenin devamı konusunda resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında emeklilere verilen 5 bin TL ikramiye, bu yıl da tekrar edilip edilmeyeceği konusunda merak uyandırdı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, bu ikramiyenin kalıcı hale getirilmesi gerektiğine dair bir açıklama yaptı.

5 Bin TL İkramiyenin Devamı Talep Ediliyor

Tokgöz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan 5 bin liralık ödeme, pek çok emeklinin kışa ek bir gelirle girmesini sağladı. Bizler, bu ödemenin 'Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi' adıyla her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz. Bu uygulama, milyonlarca emeklimizi mutlu ederken, Cumhuriyet Bayramı'nın daha coşkulu kutlanmasına da katkı sağlayacaktır."

İkramiyenin Geleceği Ne Olacak?

Geçen yıl TBMM Genel Kurulu'nda alınan kararla tek seferlik olarak ödenen bu ikramiyenin, emeklilerin talepleri doğrultusunda her yıl düzenli bir uygulamaya dönüşmesi isteniyor. Özellikle kış aylarında ek gelir kaynağı olarak büyük önem taşıyan bu ödemenin devamı konusunda yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

5 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.