En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Oluyor mu?

En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Oluyor mu?
Milyonlarca emekli için Meclis’e sunulan yeni kanun teklifiyle, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması hedefleniyor.

Milyonlarca emekli, ekonomik zorluklarla mücadele ederken, 2025 yılı Ocak ayında yapılması beklenen zammın oranlarını merakla bekliyor. SGK Başuzmanı ve Başmüfettişi İsa Karakaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması için Meclis’e kanun teklifi sunulduğunu duyurdu. Bu teklif, özellikle emeklilerin geçim sıkıntısının çözülmesine yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Mevcut Maaş Durumu ve Zam Beklentisi

Son yapılan düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak belirlenmişken, açlık sınırı ise 19 bin 830 TL'ye yükseldi. Yapılan enflasyon hesaplamalarına göre, Ocak 2025'te emeklilere yapılacak zammın %13-15 arasında olması bekleniyor. Ancak bu zam oranı, açlık sınırının altında maaş alan emeklilerin sorunlarını çözmekte yetersiz kalıyor.

Asgari Ücretin Altında Maaş Alan Emekliler

İsa Karakaş, yaptığı paylaşımda 2003 yılında en düşük 4a emekli maaşının asgari ücretin 1,5 katı olduğuna dikkat çekerek, bugünkü durumda asgari ücretin 17.002 TL olmasına rağmen en düşük emekli maaşının 12.500 TL seviyesinde kaldığını belirtti. Emeklilerin alım gücünün yıllar içinde büyük ölçüde düştüğünü vurgulayan Karakaş, bu kanun teklifiyle emeklilerin asgari ücret seviyesine çıkmasının sağlanabileceğini ifade etti.

1728395404.png

5haber / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.