Gedik Yatırım, Türk Telekom (TTKOM) İçin Hedef Fiyat ve Tavsiyesini Güncelledi

Gedik Yatırım, Türk Telekom (TTKOM) İçin Hedef Fiyat ve Tavsiyesini Güncelledi
Gedik Yatırım, Türk Telekom'un hedef fiyatını 63,59 TL'ye yükseltti ve şirketin 2023 finansal performansını değerlendirdi. 2024 beklentileri ve 5G ihalesi üzerine yapılan analizlerle, Türk Telekom'un gelecekteki büyüme potansiyeli vurgulandı.

Türk Telekom'un 2023 Performansı

Gedik Yatırım, Türk Telekom (TTKOM) için yeni hedef fiyatını 49,5 TL'den 63,59 TL'ye yükseltti ve "endeks üstü getiri" tavsiyesini korudu. 2023 yılında, Türk Telekom ve diğer telekom sektörü oyuncularının finansal performansı, abone kontratlarındaki fiyat geçişleri sayesinde iyileşme göstermeye devam etti. Türk Telekom, yıllık bazda %10'luk bir hasılat artışı kaydetti. FAVÖK büyümesi ise %1 oranında gerçekleşti. Net kâr tarafında ise, Türk Telekom %138'lik bir reel büyüme elde etti.

2024 Yılı Beklentileri

Türk Telekom, 2024 yılı beklentilerini ilk çeyrek sonuçlarının ardından güncelledi. Şirket, hasılatta %11-13 oranında reel büyüme öngörüyor ve düzeltilmiş FAVÖK marjının %36-38 bandında olmasını bekliyor. Operasyonel Yatırım Harcamaları'nın Hasılat'a oranının ise %27-28 seviyelerinde olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan, Turkcell 2024 yılı için düşük çift haneli reel büyüme beklerken, düzeltilmiş FAVÖK marjının %42 seviyesinde olmasını öngörüyor.

5G İhalesine İlişkin Beklentiler

Gelecek yıllarda gerçekleşecek olan 5G ihalesi, sektörde önemli yatırım harcamaları gerektirecek. Gedik Yatırım'ın tahminlerine göre, 5G ihalesi için 3,3 milyar EUR'luk bir bedel öngörülüyor. Bu bedel, Turkcell için 1,3 milyar EUR, Türk Telekom için ise 0,75 milyar EUR olarak tahmin ediliyor.

Sektör Değerlendirmesi

Türk Telekom ve Turkcell'in, 2021 yıl sonundan 2023 yıl sonuna kadar BIST100 endeksi ile kıyaslandığında %20 ve %29 oranında negatif ayrışma gösterdiği belirtildi. Ancak son aylarda bu iki şirketin hisselerinde önemli bir ivmelenme yaşandı. Türk Telekom ve Turkcell hisseleri, yıl başından bu yana sırasıyla %38 ve %32 oranında endeks üstü getiri sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.