Girişimcilere Faizsiz Kredi İmkanı! 1,5 Milyon Liraya 150.000 TL Ekstra Destek

Girişimcilere Faizsiz Kredi İmkanı! 1,5 Milyon Liraya 150.000 TL Ekstra Destek
KOSGEB, girişimciler için büyük bir fırsat sunuyor. Faizsiz kredi desteği ile iş kurma süreci kolaylaşıyor, kadın, gazi ve engellilere ekstra destek sağlanıyor.

Girişimci olmak isteyen kişilere özel olarak başlatılan bu program kapsamında, girişimciler 1,5 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi desteğinden faydalanabilecek. Başvurular 30 Ağustos'a kadar devam edecek.

KOSGEB destek programlarını açıklıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), girişimciliğe yönelen kişilere özel destek programlarını açıklamaya devam ediyor. Bu kapsamda özel gereksinimi olan kişilere de artı destek sağlanacağı belirtiliyor. KOSGEB tarafından yapılan açıklamada, kendi işini kurmak isteyen girişimciler için önemli bir destek programı başlatıldığı bildirildi.

1,5 milyon TL faizsiz kredi desteği

Program kapsamında, girişimciler 1,5 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi desteğinden faydalanacak. Başvurular 30 Ağustos'a kadar devam edecek. İş kurma hayali olan ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle girişimde bulunamayan kişilere yönelik olarak başlatılan bu program, iş kurma sürecini kolaylaştırmayı ve sermaye yetersizliği nedeniyle projelerini hayata geçiremeyenlere yardımcı olmayı amaçlıyor.

Kadın, gazi ve engelliye ekstra destek

Program kapsamında özel gereksinimi olan vatandaşlara yönelik hazırlanan programda, bu kişilere ek 150.000 TL artı destek sağlanacak. Genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olan girişimciler için ek 150 bin TL destek ek olarak verilecek. Bu sayede, bu kategorilerde yer alan bireylere toplamda 1,65 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak.

KOSGEB projesi hangi sektörlerde geçerli?

KOSGEB tarafından yapılan açıklamada, destekten faydalanacak iş kolları da açıklandı. İmalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık, bilgi hizmetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme gibi birçok sektörde işyeri açmayı planlayan kişiler bu destekten yararlanabilecek.

KOSGEB destek kredisi başvuru şartları

KOSGEB kredisinden faydalanmak için belli başlı şartlar mevcut. Program kapsamında en az %50 ortaklık payı bulunan kişiler faydalanabilecek. Ayrıca, şirketin kuruluşundan en fazla 1 yıl geçmeden başvuru yapılması zorunluluğu bulunuyor. Başvurular, KOSGEB'in resmi internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor.

5Haber / 5haber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.