Girişimcilere Müjde: İş Geliştirme Desteği ile 1.5 Milyon TL'lik Destek!

Girişimcilere Müjde: İş Geliştirme Desteği ile 1.5 Milyon TL'lik Destek!
KOSGEB, girişimcilere 1.5 milyon TL üst limitli iş geliştirme desteği sunuyor. Destek başvuruları 1-30 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek.

İş geliştirme desteği nedir?

Türkiye'nin stratejik öncelikleri doğrultusunda girişimcilere 1.5 milyon TL üst limitli destek sağlanıyor. Bu destek, yeni kurulan işletmelerin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlıyor. KOSGEB tarafından verilen bu destek, girişimcilerin projeleriyle kendilerini göstermelerini ve işletmelerini geliştirmelerini teşvik ediyor.

Başvuru süreci ne zaman başlıyor?

1 Ağustos'ta başlayan başvurular, 30 Ağustos'ta sona erecek. Bu süre zarfında girişimciler, KOSGEB'in Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği'ne başvuruda bulunabilirler.

Geri ödemeli destek sağlanacak

Girişimcilere sağlanacak olan destek, 1.5 milyon TL üst limitli ve yüzde 80 oranında geri ödemeli olacak. Genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan girişimciler için destek üst limitine 150 bin TL daha ekleniyor.

Destek kapsamında hangi giderler karşılanacak?

Bu destekle birlikte, işletmelerin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri, eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım ve sınai mülkiyet hakları gibi hizmet alımı giderleri karşılanacak.

Hangi sektörler faydalanabilir?

İmalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, bilgi hizmet faaliyetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler bu destekten yararlanabilir. Geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmayacak olup işletmelerin geri ödemeleri 36 aylık program süresi sonunda başlayacak.

İş kurma desteği

Kuruluş desteği, gerçek kişi işletmelerine 10 bin TL, sermaye şirketi işletmelerine ise 20 bin TL olarak uygulanıyor. Genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan girişimciler için bu miktarlara 10 bin TL ilave ediliyor. İşletmenin vergi mükellefiyetinin devam etmesi şartıyla iş kurma desteği başlangıç tarihinden itibaren birinci yıl birinci dönem, ikinci yıl ikinci dönem ve üçüncü yıl üçüncü dönem olmak üzere, işletmede çalışan personelin tahakkuk eden prim gün sayılarının toplamı 360 ve üzeri olduğu her bir dönem için 1 aylık brüt asgari ücretin işverene toplam maliyet tutarı kadar destek sağlanıyor.

Destek süresi ve şartları

Bu destek, 36 ay sürecek ve yüzde 100 geri ödemesiz olarak uygulanacak. İş geliştirme desteği kapsamında personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri desteği, yazılım giderleri desteği sağlanıyor. Destek miktarı 1.5 milyon TL olarak belirlenirken, genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan girişimciler için destek üst limitine 150 bin TL ilave ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.