Gübretaş’tan (GUBRF) SPK Onayı: Halka Açılma Süreci Başlıyor!

Gübretaş’tan (GUBRF) SPK Onayı: Halka Açılma Süreci Başlıyor!
Gübretaş, Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.'nin halka açık ortaklık statüsüne geçiş için SPK'dan onay aldığını duyurdu. Şirket, yatırımcılar için önemli bir adım atarak halka açılma sürecine başladı.

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GUBRF), 26 Temmuz 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.'nin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başvurusu sonucuna dair önemli bilgiler paylaştı.

Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. SPK Başvuru Sonuçları Açıklandı

Açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kanunu'nun "Halka açık ortaklık statüsünün kazanılması" başlıklı 16. maddesinin 3. fıkrası ve II-16.2 nolu tebliğ çerçevesinde, şirketin %100 bağlı ortaklığı olan Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. halka açık ortaklık statüsünü kazanmak amacıyla SPK'ya başvuruda bulunmuştu.

SPK, 25 Temmuz 2024 tarihli ve 2024/35 nolu bülten duyurusunda, "6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 16'ncı maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, Kanun kapsamına alınmak üzere kurula başvuran Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin yönetim kontrolüne sahip olduğu Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.'nin gerekli yasal ücretlerin alınması suretiyle Kanun kapsamına alınmasına karar verildiği" belirtilmiştir.

gubretas2.jpg

Halka Açık Ortaklık Statüsü Kazanımı ve İlgili Hükümler

Bu kararla birlikte, Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş., SPK'nın halka açık ortaklıklar ile ilgili hükümlerine tabi hale gelmiştir. Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş., bundan sonraki süreçte halka açık ortaklık statüsüne geçiş için gerekli yasal işlemleri yürütecektir. Bu durum, şirketin sermaye yapısı ve yatırımcılar için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Yatırımcılara ve Kamuoyuna Duyuru

Şirketimizin 16.05.2024 tarihli özel durum açıklamasında;

Sermaye Piyasası Kanunu’nun “Halka açık ortaklık statüsünün kazanılması” başlıklı 16. maddesinin 3. Fıkrası ve II-16.2 nolu “Kooperatif veya Kooperatif Birliklerinin veya Kooperatif Merkez Birliklerinin Yönetim Kontrolüne Sahip Olduğu Anonim Ortaklıklara İlişkin Esaslara Dair Tebliğ” kapsamında şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. tarafından halka açık ortaklık statüsü kazanılması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurulduğu kamuoyuna duyurulmuştu.

Bu başvuruya istinaden Sermaye Piyasası Kurulu 25.07.2024 tarih ve 2024/35 nolu bülten duyurusunda;

“6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (Kanun) 16’ncı maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca Kanun kapsamına alınmak üzere Kurulumuza başvurmuş olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin yönetim kontrolüne sahip olduğu Gübretaş Maden Yatırımları AŞ’nin gerekli yasal ücretlerin alınması suretiyle Kanun kapsamına alınmasına karar verildiği” ifade edilmiştir.

Sermaye Piyasası Kurulu’nın vermiş olduğu bu karar doğrultusunda bağlı ortaklığımız Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. kurulun halka açık ortaklıklar ile alakalı hükümlerine tabi hale gelmiş olup, Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. tarafından gerekli işlemler yürütülecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.