Hat-San Gemi İnşaa’dan (HATSN) SPK’ya Esas Sözleşme Tadil Başvurusu

Hat-San Gemi İnşaa’dan (HATSN) SPK’ya Esas Sözleşme Tadil Başvurusu
Hat-San Gemi İnşaa, esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuruda bulundu.

Hat-San Gemi İnşaa Bakım Onarım Deniz Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (HATSN), 8 Ekim 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde, esas sözleşme tadili için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuru yaptığını duyurdu. Şirket, esas sözleşmede yapılacak değişiklikler ile ilgili olarak SPK’dan onay almayı bekliyor.

Esas Sözleşme Tadiline Yönelik Adımlar

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, esas sözleşmede yapılması planlanan değişiklikler, şirketin büyüme ve faaliyetlerini daha etkin bir şekilde yürütmesine yönelik stratejik adımları içeriyor. Bu sürecin tamamlanması, şirketin yasal düzenlemelere uygun olarak hareket etmesini sağlayacak.

Hat-San Gemi İnşaa Bakım Onarım Deniz Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisse haberleri

Açıklamada Şirket Yönetim Kurulunun 27.08.2024 tarihinde almış olduğu ”Esas Sözleşme Tadili”ne ilişkin karar revize edilmiş ve ekte yer aldığı şekliyle Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yapılmasına karar verildiği belirtildi .Karar metni açıklamada yer almaktadır.

Şirketimiz Yönetim Kurulu Şirket merkezinde toplanmış ve aşağıda belirtilen kararları almıştır:

1-Şirketimizin Esas Sözleşmenin sermayeye ilişkin ‘’Sermaye” başlıklı 7’ncı maddesi ile ‘’Pay Devirleri’ ‘başlıklı 8’inci maddesinin ekteki şekilde tadiline uygun görüş verilmesi hususu için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurulmasına, Sermaye Piyasası Kurulu’nun uygun görüşünün alınmasını takiben T.C. Ticaret Bakanlığı ‘na gerekli başvuruların yapılmasına ve diğer yasal işlemlerin gerçekleştirilmesine,

2-İş bu karar kapsamında her türlü iş ve işlemin ifası için Yönetimin yetkilendirilmesine;

katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.

5Haber / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.