Hayırlı Olsun Dedi %60 Asgari Ücret Zammını Duyurdu

Hayırlı Olsun Dedi %60 Asgari Ücret Zammını Duyurdu
Asgari ücret ödemesiyle ilgili yeni müjdeler peşi sıra geliyor. Bu sefer uzman isimden yeni asgari maaş temalı hesaplama duyuruldu.

Asgari ücrete bir yıldır zam yapılmıyor. Bununla birlikte maaşların ne zaman artacağı ise merak konusu. Koskoca 12 ayın enflasyonu hesaba katıldığında en az %60'lık bir zam artışı beklentisi oluştu. 2025 asgari ücreti kaç TL olacak?

Asgari ücretle ilgili birkaç yorum gündemde yer edindi. Ancak uzmanlar, enflasyonun yanı sıra bir yıllık beklemenin de yüksek zamda etkili olacağını vurguladı. TÜİK'in güncel enflasyon rakamları her ne kadar eleştirilse de sene başında yapılacak zamla beraber maaşlar yüksek limite ulaşacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın ortak çalışması meyve verecek.

%60 Zam Konuşuluyor!

Asgari ücrete %60 zam yapılabileceği ifade edildi. Sosyal medyada tanınan birkaç isim ise bu tezi destekliyor. Ancak hükümetten konuyla ilgili net bir açıklama gelmedi bunu da belirtmiş olalım. 17.002 TL olan maaşın ne kadar artacağını ise yakın zamanda göreceğiz.

2025 Asgari Ücret Hesaplama

Eğer 17 bin TL net verilen asgari ücrete %60 zam yapılır ise yeni maaş 27.200 TL olacak. Bu da maaşların emeklinin iki katına çıkacağı anlamına gelmekte. Öte yandan şirketlerin bu ödemeyi karşılayıp karşılamayacağı ise bilinmez. İşsizliği tetikler mi sorusu uzmanların dilinden düşmüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.