Hüseyin Çelik’ten Merkez Sağda Yeni Oluşum

Hüseyin Çelik’ten Merkez Sağda Yeni Oluşum
Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2002 ruhunu canlandırmak için merkez sağda yeni bir parti kurma hazırlığında. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bu oluşuma destek verdiği iddia ediliyor.

Son dönemde hükümete yönelik eleştirileriyle dikkat çeken eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, merkez sağda yeni bir parti kurmak için çalışmalara başladı. Çelik’in, AK Parti'nin kurucu kadrosunda yer almış isimlerle istişarelerde bulunarak siyasette yeni bir hareket başlatmayı amaçladığı belirtiliyor. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bu girişime destek verdiği iddiaları kulislerde geniş yankı buldu.

2002 Ruhunu Canlandırma Çabası

Hüseyin Çelik, geçmişte katıldığı televizyon programlarında sıklıkla AK Parti’nin reformcu ve demokrat çizgisinden uzaklaştığını dile getirmişti. Çelik’e göre, parti özellikle Gezi Olayları sonrasında güvenlik odaklı politikalara yönelerek kuruluş dönemindeki ruhunu kaybetti. Bu yeni oluşumla, Çelik ve ekibinin özgürlükçü ve demokrat bir siyaset anlayışını yeniden hayata geçirmeyi hedeflediği söyleniyor. 2002’deki AK Parti ruhu etrafında şekillenen bu çaba, merkez sağda bir boşluğu doldurmayı amaçlıyor.

Abdullah Gül'ün Desteği İddiaları

Siyaset kulislerinde dolaşan bilgilere göre, Hüseyin Çelik’in başını çektiği bu oluşumun arkasında, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteği bulunuyor. Ancak Gül’e yakın kaynaklar, Çelik ile kurulan temasların yeni bir parti oluşumuna yönelik olmadığını belirtiyor. Yine de bu yeni hareketin, milliyetçi, muhafazakâr, demokrat ve özgürlükçü bir çizgide olacağı ifade ediliyor. AK Parti’nin kurucu kadrosundaki bazı isimlerin de bu partide yer alacağı konuşuluyor.

DEVA Partisi ve Ali Babacan'ın İlgisi

Bu girişim, Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi’nin de ilgisini çekmiş durumda. Babacan'a yakın bazı isimlerin, Hüseyin Çelik ile görüşmeler yaparak, yeni oluşumda yer alabilecek kişileri DEVA Partisi'ne davet ettikleri öne sürülüyor. Ancak Çelik ve ekibinin, DEVA Partisi’nin bu teklifine sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Ankara Kulislerinde Yoğun İlgi

Hüseyin Çelik ve arkadaşlarının girişimleri, Ankara kulislerinde büyük ilgi uyandırmış durumda. Yargıtay kayıtlarına göre, bu yeni parti çalışmaları tamamlandığında Türkiye’de 158. aktif parti olarak siyasi hayata katılacak. Çelik’in bu hamlesinin, siyasette nasıl bir etki yaratacağı ve merkez sağdaki dengeleri nasıl değiştireceği kamuoyu tarafından dikkatle izleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.