İlk Defa İOKBS Bursu Alanlar Burslarını Nasıl Alacak?

İlk Defa İOKBS Bursu Alanlar Burslarını Nasıl Alacak?
İlk defa burs kazanan İOKBS öğrencilerinin burs çekme işlemleri MEB'in resmi yazısı ile netleşti. PTT şubelerinden alınacak PTT Kartları ile öğrenciler burslarını çekecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonucunda burs almaya hak kazanan öğrenciler için resmi bir yazı yayınladı. Bu yazı kapsamında, öğrencilerin burslarını nasıl çekeceklerine dair önemli bilgiler paylaşıldı. Bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilerin burslarını çekme süreçleri, MEB tarafından belirlenen adımlarla netleştirildi.

Burslar Hangi Bankadan Çekilecek?

MEB’in okullara gönderdiği yazıya göre, İOKBS bursları öğrencilerin adına PTT Bank tarafından açılan hesaplara yatırılacak. Öğrenciler, bu hesaplardan burslarını PTT şubelerinden çekebilecekler. Burs ödemeleri, öğrencilere PTT Kart ile yapılacak. Kartlar, burs hakkı kazanan öğrencilerin T.C. kimlik numaralarına tanımlanacak ve PTT şubelerinden elden teslim alınabilecek.

E-Okul Burs Modülü Üzerinden Takip

MEB, burs almaya hak kazanan öğrencilerin bilgilerinin e-Okul Burs Modülü üzerinden takip edildiğini belirtti. Ancak burs başvuru şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan öğrencilerin bursluluk durumu, okul müdürlükleri tarafından e-Burs modülü üzerinden iptal edilecek. Bu durum, kontenjan, gelir durumu gibi nedenlerle gerçekleşebiliyor.

Burs İptali Durumunda Ne Yapılacak?

Bursluluğu iptal edilen öğrencilerin aldıkları burs ücretleri, yasal faiziyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'nın Merkez Saymanlığı’ndaki IBAN hesabına yatırılacak. Alındı makbuzunun bir örneği ise ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek.

Tereddüt Yaşanırsa Ne Yapılmalı?

Burs ücreti ödemelerinde herhangi bir sorun veya tereddüt yaşanması durumunda, öğrencilere gerekli bilgilendirme ve yönlendirme yapılacak. Öncelikle, hak sahibinin PTT şubesinden hesap hareketlerini incelemesi istenecek. Hata olduğu tespit edilirse, durum ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilecek.

5 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.