Instagram Açılacak mı? AK Partili İsimden Ağustos 2024 İçin Son Açıklama

Instagram Açılacak mı? AK Partili İsimden Ağustos 2024 İçin Son Açıklama
Türkiye'de yasaklı durumda olan Instagram'ın ne zaman açılacağı merak ediliyor. AK Parti'den konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi.

Instagram ne zaman açılacak (Ağustos 2024)

Türkiye'de milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram, Ankara'nın sunduğu şartları yerine getirmediği için Bilim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellendi. Meta, ulusal güvenliği tehdit ettiği ve terör örgütlerine yönelik hassasiyetleri dikkate almadığı gerekçesiyle erişim kısıtlaması ile karşı karşıya kaldı. Bu durum, e-ticaret yapan kullanıcılar başta olmak üzere birçok kişinin mağdur olmasına yol açtı. Vatandaşlar, Instagram ne zaman açılacak? sorusunun yanıtını ararken, yetkililerden gelecek haberleri yakından takip ediyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’dan açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Instagram’ın durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, mecraların kısıtlanmasının arzu ettikleri bir durum olmadığını vurgularken, ifade özgürlüğü gibi kavramların yanlış anlaşıldığını belirtti. Yalçın, "Herhangi bir mecra, çoğunlukla ABD merkezli olup, Türkiye'den kazanç elde ediyor. Ancak Türkiye'nin kurallarına uymak zorundalar," dedi.

Instagram açılacak mı son dakika?

Instagram’ın kesin olarak ne zaman açılacağına dair net bir tarih bulunmuyor. BTK, Meta’nın gerekli şartları sağlamadığı sürece Instagram’a erişim engelinin kaldırılmayacağını duyurdu. Gözler, gelecek haberlere çevrildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, sosyal medya şirketlerinin Türkiye'nin kurallarına uyması gerektiğini vurguladı. Yalçın, "Bu şirketlerin hukukuna saygılı iş yapmaları gerekiyor. İnternet söz konusu olunca iletişim özgürlüklerinden bahsediliyor, ancak hukuka uyulup uyulmadığı göz ardı ediliyor. Türkiye'nin herhangi bir mecra ile problemi olamaz, şirketlerin kurallara uyması gerekiyor," ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan görüşler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile yapılan toplantılarda ciddi bir aşama kaydedildiğini belirtti. Uraloğlu, "Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar," dedi. Bakan, Instagram’ın talepleri karşılamasıyla erişim yasağının kaldırılacağını söyledi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.