Instagram'ın yeniden açılması Meta tarafından memnuniyetle karşılandı

Instagram'ın yeniden açılması Meta tarafından memnuniyetle karşılandı
Meta, Instagram'ın Türkiye'de yeniden erişime açılmasını memnuniyetle karşıladığını ve yetkililerle diyalog halinde olmaya devam ettiklerini açıkladı. Şirket, ihlal içeren içerik ve hesaplar hakkında aksiyon almaya devam edecek.

Instagram'ın çatı şirketi Meta, Türkiye'de kısa bir süre erişime kapatılan sosyal medya platformunun yeniden açıldığını görmekten memnun olduklarını belirtti. Meta yetkilileri, Türkiye'deki yetkililerle diyalog halinde olduklarını ve platformda ihlal içeren içerik ve hesaplar konusunda adım atmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Engelin sebebi resmi olarak açıklanmamıştı

Instagram'a erişim, 2 Ağustos tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından engellenmiş, ancak bu engelin gerekçesi resmi olarak açıklanmamıştı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Instagram'ı, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından gelen taziye mesajlarını engellediği için eleştirmişti.

Katalog suçlar vurgusu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim kısıtlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, katalog suçlara atıfta bulunmuştu. Bu suçlar çerçevesinde, Instagram'ın talepleri karşılaması üzerine erişim engelinin kaldırıldığı belirtildi. Uraloğlu, "Instagram yetkilileriyle yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılar üzerinde uygulanan sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine erişim engeli kaldırıldı" ifadelerini kullandı.

Meta'dan açıklama: "Yetkililerle diyalog halindeyiz"

Meta sözcüsü, Reuters'a yaptığı yazılı açıklamada, Instagram'ın Türkiye'de yeniden erişime açılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Ayrıca, yetkililerle diyalog halinde olduklarını ve ihlal içeren içerik ve hesaplar hakkında aksiyon almaya devam edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.