Interpol'ün Kırmızı Bültenle Aradığı Çete Lideri İstanbul'da Yakalandı

Interpol'ün Kırmızı Bültenle Aradığı Çete Lideri İstanbul'da Yakalandı
İstanbul'da gerçekleştirilen geniş çaplı operasyon sonucunda, Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı İsveçli uyuşturucu çetesi lideri Alexander G. yakalandı. Operasyon sırasında, aralarında uyuşturucu madde ticareti ve para aklama gibi suçlardan aranan toplam 81 şüpheli gözaltına alındı.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan İsveç merkezli uyuşturucu çetesi lideri Alexander G., İstanbul'da yakalandı. 2022 yılında kripto network web sitesi üzerinden nitelikli uyuşturucu madde ticareti nedeniyle 11 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasına çarptırılan Alexander G., uluslararası arama ve yakalama operasyonlarının ardından Türkiye'de gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde, İstanbul genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik geniş çaplı bir çalışma gerçekleştirildi. Emniyet ekiplerinin yürüttüğü bu operasyon ve uygulamalarda, 'uyuşturucu madde ticareti', 'para aklama' ve 'doping' suçlarından kırmızı bültenle ülkeye iadesi talep edilen İsveç uyruklu Alexander G. (32), 18 Temmuz'da Beşiktaş'ta bir otelde yakalandı.

a-w254792-02.webp

Denetim ve operasyonlarda çok sayıda hükümlü ve şüpheli yakalandı

Aynı operasyon ve denetim sırasında Alexander G.'nin yanı sıra, uyuşturucu madde ticareti suçlarından 24 yıl 7 ay 26 gün hapis cezasına çarptırılan M.A., 20 yıl 9 ay 10 gün hapse mahkûm edilen S.B., 14 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası olan S.D., 14 yıl 7 ay 15 gün cezası olan M.K., 13 yıl 5 ay 2 güne mahkûm edilen F.Ö., 13 yıl 2 ay 22 gün cezası bulunan O.K., 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen R.B. ve 12 yıl 6 ay hapse mahkûm edilen S.E. adlı 8 hükümlü daha gözaltına alındı.

Toplam 81 şüpheli gözaltına alındı

Kırmızı bültenle aranan İsveç uyruklu Alexander G. ile birlikte toplam 9 kişinin haricinde, denetimler çerçevesinde 10 yıl ve altı hapis cezası bulunan 54 şüpheli ve ifadesi alınmak üzere haklarında arama kararı bulunan 18 kişinin de içinde olduğu toplam 81 şüpheli emniyete götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.