Islak kek tarifi
Tarifim tutmuyor ıslak kekim yeteri kadar ıslanmıyor ve kabarmıyor diyorsanız tarifimiz sizin için. Vazgeçemeyeceğiniz 5 çayınızın yanına yakışacak bir ıslak kek tarifini sizler için hazırladık.
Malzemeler
3 Adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı kakao
Sosu için
Yarım su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
yarım çay bardağından az sıvı yağ
Hazırlanışı
İlk olarak kekimizi hazırlayalım, öncelikle yumurta ve toz şekeri iyice köpükleşene kadar çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı da ekleyin. Bu karışıma un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tüm malzemeleri birbiriyle özdeşleştirin sadece spatula yardımıyla karıştırın blendır ile çırpmadan yapın. Orta boyda borcamı tereyağı ile yağlayın harcınızı içine dökün 180 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirin kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini anlayacaksınızdır.kek pişerken sosunu hazırlayın
Sosunun Hazırlanışı
Ufak bir tencereye sos malzemelerini alın iyice karıştırın kaynayan karışımı çok koyulaşmadan altını kapatın kaynayınca hemen kapatmanız yeterlidir.
Fırından çıkan kekinizi kürdan yardımı ile delikler açın her yerine kekinizi 10 dk soğuttuktan sonra sosunu sıcak olarak kepçe yardımı ile üzerine dökün ve ortalama 1,5 - 2 saat bekletin kek sosunu içine çeksin. Süslemek için üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tatlı severler bütün tatlı kek benzeri tatlıları sevmektedirler. Revani severseniz revani tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.