İstanbul'da hangi uçuşlar iptal edilecek? Sabiha Gökçen'de uçuşlar neden iptal

İstanbul'da hangi uçuşlar iptal edilecek? Sabiha Gökçen'de uçuşlar neden iptal
İstanbul'da beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bazı uçuşlar iptal edildi. Uçuşların %5'i yarın saat 15:00'e kadar gerçekleşmeyecek.

Meteoroloji'den Marmara Bölgesi İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok ilde etkisini gösterecek olan bu yağışlar, günlük yaşamı doğrudan etkileyecek. Bu kapsamda, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlarda bazı iptaller bekleniyor. Yarın saat 15.00'e kadar olan uçuşların %5'i, hava koşulları nedeniyle gerçekleşmeyecek.

Sabiha Gökçen'de Uçuş İptalleri

Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileri, beklenen olumsuz hava şartlarına karşı çeşitli önlemler aldı. MADKOM'un aldığı karar doğrultusunda, belirlenen saatlere kadar yapılacak olan uçuşların bir kısmı iptal edilecek. Yetkililer, yolcuların güncel uçuş durumlarını ilgili havayolu şirketlerinden takip etmelerini öneriyor.

İstanbul İçin Serinletici Haberler

Uzun süredir sıcak hava dalgasıyla mücadele eden İstanbul, Meteoroloji'den gelen serinletici haberlerle biraz rahatlayacak. Marmara Bölgesi genelinde başlayacak olan kuvvetli yağışlar, sıcaklıkları düşürecek ve hava koşullarını değiştirecek. Meteoroloji'nin yaptığı açıklamalara göre, bu kuvvetli yağışların bugünden itibaren etkili olması bekleniyor. Bu durum, özellikle hava trafiğini etkileyebilir ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bazı uçuşların iptal edilmesine neden olabilir.

260-200144-istanbul-sabiha-gokcen-ucus-iptal-3.jpg

Resmi Açıklama

Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle; MADKOM kararı ile 26.07.2024 tarihinde saat 15:00’e kadar olan uçuşların %5’i iptal edilecektir. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolundan takip etmesi tavsiye edilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.