JP Morgan’dan Altın ve Gümüş İçin Yeni Tahmin: Fiyat Hedefleri Yükseldi

JP Morgan’dan Altın ve Gümüş İçin Yeni Tahmin: Fiyat Hedefleri Yükseldi
JP Morgan, altın ve gümüş fiyat tahminlerini yükselterek, 2025 yılı için altın hedefini 2 bin 800 dolar, gümüş hedefini ise 36 dolar/ons olarak açıkladı.

JP Morgan Altın ve Gümüş Fiyat Tahminlerini Güncelledi

ABD'li yatırım bankası JP Morgan, altın ve gümüş fiyatları için yeni tahminlerini açıkladı. Banka, iki değerli metalin 2025 yılı fiyat hedeflerini yükselterek, gümüş fiyatı için beklentisini 36 dolar/ons olarak belirtti. Ons altın için ise 2025 yılı hedef fiyatını 2 bin 800 dolara çıkardı. Bu revize, JP Morgan'ın altın ve gümüş piyasalarındaki pozitif beklentilerini yansıtıyor.

Ons Altın ve Gümüş Şu Anki Fiyatları

Mevcut durumda, ons altın 2 bin 371,40 dolar seviyesinden işlem görürken, gümüş 27,82 dolar seviyesinde seyrediyor. Bu fiyatlar, JP Morgan'ın gelecekteki fiyat hedeflerine ulaşma potansiyeli olduğunu gösteriyor.

5f3e7a5b0f25441808775943.webp

Fed’in Faiz Politikası ve Piyasa Beklentileri

ABD Merkez Bankası (Fed), enflasyonla mücadele kapsamında önümüzdeki hafta politika faizini son kez sabit bırakmayı planlıyor. Ancak, yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi yapılacağı beklentisi piyasalarda güçlenmeye devam ediyor. Para piyasalarında, yıl sonu itibarıyla politika faizinin yüzde 55 ihtimalle yüzde 4,50-4,75 aralığında, yüzde 36 ihtimalle ise 4,75-5,00 aralığında olacağı öngörülüyor.

Piyasaların Takip Ettiği Gelişmeler

Analistler, siyasi ve makroekonomik gelişmelerin yatırımcılar tarafından dikkatle izlendiğini belirtiyor. Gelecek olası haber akışlarının varlık fiyatları üzerinde önemli etkiler yaratabileceği ifade ediliyor. JP Morgan'ın güncellediği tahminler, piyasalarda altın ve gümüşe yönelik artan ilginin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.