Kademeli Emeklilikte Yeni Dönem: 46 Yaşında Emeklilik Fırsatı!

Kademeli Emeklilikte Yeni Dönem: 46 Yaşında Emeklilik Fırsatı!
Kademeli emeklilik için tarih verildi. 46 yaşında emeklilik imkânı, milyonları umutlandıran açıklamalarla gündeme geldi.

Erken emeklilik hayali kuran milyonlarca kişi için yeni bir umut ışığı doğdu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik düzenlemesine dair önemli açıklamalarda bulundu. 1999 sonrası sigortalılar için uzun süredir beklenen bu düzenleme, birçok kişiyi emekliliğe yaklaştıracak. Erdursun, bu yasa ile kadınların 58 yaşında değil de 46 yaşında, erkeklerin ise 60 yaşında değil de 48 yaşında emekli olabileceğini açıkladı. Ayrıca kademeli sistemin, 46, 48, 50, 52, 54 ve 56 yaş olarak ilerleyen bir modelle devreye girebileceğini belirtti.

Kademeli Emeklilik Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Özgür Erdursun, kademeli emeklilik düzenlemesinin 2028 seçim dönemi öncesinde hayata geçebileceğini söyledi. Ancak ekonomik durum ve emekli maaşlarıyla ilgili şikayetlerin artması, hükümetin bu düzenlemeyi daha erkene çekmesine yol açabilir. Eğer düzenleme torba yasaya eklenirse, TBMM Genel Kurulu'na Ekim ayında sunulması bekleniyor. Meclisten geçerse, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak ve resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek.

emekliye-ozel-mujde-ziraat-vakif-ve-halkbank-kosulsuz-sartsiz-ek-promosyon-verecek-2.jpg

Kademeli Emeklilikte Yeni Umutlar

1999 sonrası sigorta başlangıcı olan kişiler, EYT yasası ile emeklilik yaşında bir rahatlama beklemekteydi ancak bu yasa onları kapsamadı. Şimdi ise kademeli emeklilik düzenlemesi ile erkeklerin 48, kadınların ise 46 yaşında emekli olma umudu tekrar yeşerdi. Erdursun’un bu açıklamaları, milyonlarca vatandaşı heyecanlandırırken, kademeli emeklilik yasasının yürürlüğe girmesi halinde erken emeklilik fırsatı yakalanacak.

5haber.com.tr / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.