Kendi Şirketini Kuranlara 1.5 Milyon TL Hibe Destek!

Kendi Şirketini Kuranlara 1.5 Milyon TL Hibe Destek!
TÜBİTAK aracılığı ile belirli alanlarda şirket kuranlar için 1.5 milyon TL'ye kadar hibe desteği verilecek.

Girişimcilere 900 bin TL ila 1.5 milyon TL hibe desteği sağlanacak.

TÜBİTAK BiGG programı, gençlerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik önemli bir fırsat sunuyor. Bu kapsamda, girişimcilere sunulan 900 bin TL'ye varan hibe desteği, gençlerin ticari hayata atılmalarını kolaylaştırıyor.

Üç Aşamalı Destek

TÜBİTAK BiGG, girişimcilere sadece maddi destek sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda fikir aşamasından şirketleşmeye kadar uzanan tüm süreçte kapsamlı bir destek sunuyor. Programın üç temel aşaması bulunuyor:

Fikir Değerlendirmesi: Girişimcilerin sunduğu iş fikirleri, uzman bir ekip tarafından detaylı bir şekilde değerlendiriliyor.
Mentörlük ve Hızlandırma: Başarılı bulunan fikirler, 149 farklı uygulayıcı kuruluş tarafından sağlanan mentörlük ve hızlandırma programlarına alınıyor. Bu sayede girişimciler, deneyimli mentorlardan geri bildirim alarak projelerini geliştirme fırsatı buluyor.
Şirket Kurma ve Destek: Hazırlanan iş planları doğrultusunda girişimcilere şirket kurma sürecinde destek veriliyor. Ayrıca, projeye %3 hisse karşılığı olarak 900 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlanıyor. Temiz teknolojiler gibi öncelikli alanlarda ise bu destek, %5 hisse karşılığında 1.5 milyon TL'ye kadar çıkabiliyor.
Kimler Başvurabilir?

TÜBİTAK BiGG programına, üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programlarına kayıtlı öğrenciler ve mezunlar başvurabiliyor. Bu sayede hem öğrencilik yıllarında girişimcilik deneyimi kazanmak isteyen gençler hem de mezun olup kendi işini kurmayı hedefleyenler programa katılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.