Kervan Gıda’dan (KRVGD) Dev Sermaye Artışı İçin SPK Başvurusu!

Kervan Gıda’dan (KRVGD) Dev Sermaye Artışı İçin SPK Başvurusu!
Kervan Gıda, sermaye tavanını 750 milyon TL’den 19 milyar TL’ye çıkarmak için SPK’ya başvuruda bulundu. Bu adım, bedelsiz sermaye artırım sürecinin tamamlanmasının ardından geldi.

Kervan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KRVGD), kayıtlı sermaye tavanını artırmak amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu. 14 Ağustos 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin sermaye tavanını 750 milyon TL’den 19 milyar TL’ye yükseltmek için izin talep ettiği bildirildi.

Kayıtlı Sermaye Tavanı 19 Milyar TL’ye Yükseltiliyor

Açıklamaya göre, Kervan Gıda, bedelsiz sermaye artırımının tamamlanmasının ardından, esas sözleşmesinin “Sermaye ve Paylar” başlıklı 6’ncı maddesini revize etti. Bu kapsamda, şirketin sermaye tavanının 19 milyar TL’ye çıkarılması için SPK’ya resmi başvuru yapıldı. Şirketin, 29 Mayıs 2024 tarihinde kayıtlı sermaye tavanının artırılmasına ilişkin aldığı yönetim kurulu kararı da bu süreçle uyumlu olarak yenilendi.

Revize Edilen Esas Sözleşme Tadil Tasarısı Eklendi

Kervan Gıda’nın KAP’a yaptığı açıklamada, tadil tasarısının revize edilen hali de paylaşıldı. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alındığı takdirde, şirketin sermaye tavanı 19 milyar TL olarak güncellenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.