Kira Sözleşmelerinde e-Devlet Dönemi Başlıyor

Kira Sözleşmelerinde e-Devlet Dönemi Başlıyor
e-Devlet Kapısı, kira kontratlarından mobil cüzdan uygulamasına kadar birçok yeni hizmeti hayata geçiriyor. Kullanıcı sayısı 66 milyonu aşan e-Devlet, Türkiye'de dijital dönüşümün öncüsü olmaya devam ediyor.

Kira kontratlarında yeni dönem ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Toplantısı"nda konuştu.

e-Devlet Kapısı'nın kullanıcı sayısı ne kadar arttı?

Yılmaz, toplantıda e-Devlet Kapısı'nın ilerleme durumu, uluslararası endekslerdeki yeri ve planlanan yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi. e-Devlet Kapısı, 1 Ağustos 2024 itibarıyla 66 milyonu aşan kullanıcı sayısına ulaştı. Türkiye'de 15 yaş üstü nüfusun %96'sı e-Devlet'i aktif olarak kullanıyor.

Yeni e-Devlet hizmetleri nelerdir?

Toplantıda konuşan Yılmaz, e-Devlet Kapısı'nda yeni tasarlanan hizmetler hakkında da bilgi verdi. Son dönemde uygulamaya konulan hizmetlerden biri olan müze kart entegrasyonuna dikkat çeken Yılmaz, "Artık cep telefonunuzdaki bir kare kodla müzelerdeki turnikeleri geçebiliyorsunuz," dedi. Kısa süre içinde 390 bin mobil müze kartın dağıtıldığını belirtti.

Mobil kaza tutanağı ve sigorta hizmetleri

Yılmaz, 20 Mayıs'ta hayata geçirilen mobil kaza tutanağı hizmetinden şu ana kadar 59 bin kişinin faydalandığını açıkladı. Ayrıca, özel sigortaların başlığı altında bütünleşik hizmetlerin geliştirilmesiyle, tüm sigorta poliçesi bilgilerine tek bir noktadan erişim sağlanabileceğini ve işlemlerin gerçekleştirilebileceğini söyledi. Bu hizmetin de kısa vadede gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Mobil cüzdan uygulaması nedir?

Yılmaz, mobil cüzdan uygulamasını da devreye aldıklarını belirterek, "Artık internete bağlanmadan offline olarak da cep telefonunuzdaki bir uygulamayla verilerinizi kamu hizmetlerinde kullanma imkanına vatandaşlarımız sahip olacak," dedi. İnternetin olmadığı ortamlarda dijital cüzdanlarına aktardıkları verilerle kamu hizmetlerinden yararlanma imkanına sahip olunacağını ekledi.

Belediyelerin dijital hizmetleri nasıl genişletiliyor?

Yılmaz, yakın dönemde belediye hizmetlerinin kategorize edilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti. Bugün e-Devlet Kapısı'nda 12 kategori altında mahalle idarelerinin hizmetlerinin sunulduğunu ve 494 belediyeye ait 3 bin 981 dijital hizmetin halka sunulduğunu açıkladı. Aynı anlayışla yüksek üretim kurumlarında da kategorizasyon çalışmalarının yapıldığını ekledi.

e-Devlet Kapısı ile kira kontratları nasıl yapılacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yıl sonuna kadar kira kontratlarının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabileceğini belirtti. Bu yeni uygulama ile kullanıcılar, kira kontratlarını e-Devlet Kapısı üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilecekler.

5Haber / 5haber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.