Koza Altın’ın (KOZAL) Nevşehir Projesine ÇED Kararı Çıktı

Koza Altın’ın (KOZAL) Nevşehir Projesine ÇED Kararı Çıktı
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'nin Nevşehir'de planladığı kompleks cevher madeni açık ocak işletmesi projesi için ÇED kararı verdi. Projenin çevresel etkileri değerlendirilerek gerekli izinlerin alındığı belirtildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, 5 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'nin (KOZAL) Nevşehir'de gerçekleştirmeyi planladığı kompleks cevher madeni açık ocak işletmesi projesi hakkında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kararı verildiğini duyurdu.

Proje İçin Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir Kararı Verildi

Açıklamada, Nevşehir'de yapılması planlanan bu büyük maden projesinin çevresel etkilerinin detaylı bir şekilde incelendiği ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir kararının verildiği belirtildi. Bu karar, projenin çevreye olan etkilerinin dikkatlice değerlendirildiğini ve gerekli önlemlerin alınacağını gösteriyor.

Projenin Detayları ve Açıklamalar

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Nevşehir ili Ürgüp ilçesi Başdere Köyü mevkiindeki Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan S: 201200853 Ruhsat Nolu Kompleks Madeni (Au, Ag, Cu) Açık Ocak İşletmesi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosya incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince S: 201200853 Ruhsat Nolu Kompleks Madeni (Au, Ag, Cu) Açık Ocak İşletmesi projesine Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir' kararı verilmiştir.”

ÇED Kararının Önemi ve Etkileri

ÇED kararı, büyük ölçekli projelerin çevre üzerindeki potansiyel etkilerini değerlendirerek, projenin sürdürülebilirlik ilkelerine uygunluğunu ve çevresel zararları en aza indirme amacı taşır. Bu kapsamda, Koza Altın’ın Nevşehir projesi için verilen ÇED kararı, projenin çevreye olası olumsuz etkilerinin önceden belirlenip gerekli önlemlerin alınacağını garanti ediyor.

5Haber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.