KPSS 50 Puanla Binlerce Memur ve Personel Alımı Gerçekleşecek

KPSS 50 Puanla Binlerce Memur ve Personel Alımı Gerçekleşecek
KPSS sınavından düşük puan alanlar için büyük fırsat! Kamu kurumlarında binlerce memur ve personel alımı yapılacak. Şartlar ve detaylar haberimizde.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyenler için 50-55 KPSS puanıyla bile işe girmek artık mümkün hale geldi. Peki, hangi kadrolar için alım yapılacak?

Kadrolar ve başvuru şartları

Kamu kurumları ve kuruluşları, personel alımları için detayları açıklamaya başladı. Açılan kadrolar ve başvuru şartları hakkında bilgilendirmeler de yapıldı. İlanlara başvuru yapmak isteyenler, gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarını inceliyor.

KPSS puanı düşük olanlar için fırsatlar

2022-2023 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavında düşük puan alanlar için iş bulma şansı arttı. Belediyeler ve üniversitelerde çalışmak isteyenler, düşük puanla da başvuru yapabiliyor.

Belediyeler ve üniversitelerde düşük puanla iş imkanı

Belediyelerde 60 KPSS puanı, üniversitelerde ise 50 KPSS puanı iş bulmak için yeterli hale geldi. Bakanlıklarda ise 60-70 KPSS puanı aralığında olmak yeterli sayılıyor.

En çok talep gören kadrolar

Kamu kurumları arasında en çok talep gören kadrolar arasında belediye zabıta memuru ve itfaiye eri alımları yer alıyor. Son başvuru tarihleri yaklaşan bazı alımlar şu şekilde:

Hakkari Üniversitesi: KPSS 60 puan (son başvuru tarihi: 9 Ağustos)

TEİAŞ: KPSS 60 puan (son başvuru tarihi 9 Ağustos)

Adli Tıp Kurumu: KPSS 60 puan (son başvuru tarihi 11 Ağustos)

Başvurular nasıl yapılacak?

Kamu alımlarıyla ilgili başvurular genellikle ilgili kurumların web siteleri ve ÖSYM üzerinden yapılıyor. İlanlar hakkındaki detaylı bilgilere kurumların resmi web sitelerinden ulaşılabiliyor.

5Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.