Mahmut Tanal, Silivri Cezaevi'nin Kantininin Kapalı Olmasını Anayasal Hakların Gaspı Olarak Nitelendirdi
CHP Şanlıurfa Milletvekili ve avukat Mahmut Tanal, Silivri cezaevindeki koşullarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Tanal, "Silivri Cezaevi’nde kantin kapalı! Açıklamaya göre çarşamba günü açılacakmış. Peki o zamana kadar mahpuslar temel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak?" diye sordu. Tanal, paylaşımında, "Bu bir ihmalkârlık değil, anayasal hakların sistematik olarak gasp edilmesidir! Silivri Cezaevi yönetimini, Adalet Bakanlığı’nı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nü göreve çağırıyoruz. Cezaevi, mahpusların özgürlüklerini sınırlandırabilir ama insanlık onurlarını asla!" ifadelerini de kullandı.
Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan süreçte paylaşımları ve eylemleriyle sosyal medyanın gündemine yerleşen CHP'li Tanal, Silivri cezaevindeki şartlarla ilgili X hesabından paylaşım yaptı. Tanal, "Suları bitmiş, hijyen ürünleri yok, temel insani ihtiyaçları karşılanamıyor!" ifadeleriyle cezaevindeki kantinin kapalı olmasına tepki gösterdi.
Tanal'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
"Silivri Cezaevi’nde kantin kapalı! Açıklamaya göre çarşamba günü açılacakmış. Peki o zamana kadar mahpuslar temel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak? Suları bitmiş, hijyen ürünleri yok, temel insani ihtiyaçları karşılanamıyor! Ceza İnfaz Kurumları İnsan Haklarına Aykırı Yönetilemez! 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun açık: Mahpusların 'yaşama, sağlık, beslenme, temizlik' gibi en temel hakları güvence altındadır. Cezaevinde kantinin kapalı olması, bu hakların açık ihlalidir! Bu bir ihmalkârlık değil, anayasal hakların sistematik olarak gasp edilmesidir! Silivri Cezaevi yönetimini, Adalet Bakanlığı’nı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nü göreve çağırıyoruz. Cezaevi, mahpusların özgürlüklerini sınırlandırabilir ama insanlık onurlarını asla!"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen 'terör' ve 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında 19 Mart'ta gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanlığı ön seçim adayı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart'ta tutuklandı. İmamoğlu, İBB'ye yönelik olarak "yolsuzluk" suçlamasından yürütülen soruşturma kapsamında, “ihaleye fesat, kişisel verileri kaydetme, rüşvet ve örgüt kurma” iddialarıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne götürüldü. Tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.
Üç sandık zaferinin sonu cezaevi oldu: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "yolsuzluk" iddiasıyla tutuklandı!
İmamoğlu’nun ifadesi: Benim mal varlığım bir yüzükle yola çıkılan uydurma siyasi yaşam hikâyelerine benzemez!
İBB soruşturmasından 48 kişi tutuklandı: İşte tam liste!
İmamoğlu’nun 121 sayfalık ifadesinin büyük bölümünü sorular oluşturdu: Muhatap almıyorum, burada bulunmamın sebebi siyasi müdahale modelidir
İmamoğlu’nun “terör” soruşturmasından ifadesi: Kasıtlı bir pusu stratejisi! 'Kent uzlaşısı' DEM Parti yöneticilerine sorulmalıdır
Savcılıkta 'terör' suçlamasının delili olarak YSK onaylı belediye meclis üyeleri de sorulan İmamoğlu: Altı yıl önce kul hakkı yiyen kişi ve şürekâsı, milletin iradesini gasbetmeye devam etmektedir!
İmamoğlu’nun savcılıktaki 'yolsuzluk' ifadesi: Namusuma, haysiyetime leke getirecek uygulamaları yapanlarla mücadelemi hukuki zeminde sonuna kadar arayacağıma yemin ettim!
Savcılık, İmamoğlu’nun başkan seçilmek için terör suçuna iştirak ettiğini öne sürdü, tutuklama istedi: YSK’nın onayladığı belediye meclis üyeleri, tutuklama gerekçesi gösterildi
Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.