MEB'den Devamsızlık Uyarısı: Çok Sayıda Lise Öğrencisi Sınıfta Kalabilir

MEB'den Devamsızlık Uyarısı: Çok Sayıda Lise Öğrencisi Sınıfta Kalabilir
Milli Eğitim Bakanlığı, devamsızlık sınırını aşan lise öğrencileri için sınıf tekrarı kararı aldı. Bir eğitim yılı içinde 10 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler, ders başarılarına bakılmaksızın sınıfta kalacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son dönemde lise öğrencilerinin artan devamsızlık sorunu karşısında caydırıcı tedbirler aldı. Bakanlık, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 36. maddesi gereği devamsızlık hakkını aşan öğrencilerin sınıf tekrarı yapması kararını uygulamaya koydu. Peki, bu kapsamda hangi şartlar altında lise öğrencileri sınıfta kalacak?

Devamsızlık Limiti ve Sınıfta Kalma Şartları

  • MEB'in belirlediği yönetmeliğe göre, bir eğitim öğretim yılı içerisinde 10 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler, ders başarı durumuna bakılmaksızın sınıfta kalacak.
    1. sınıftan 12. sınıfa kadar, devamsızlık hakkını aşan on binlerce öğrenci sınıfta kalma tehlikesiyle karşı karşıya.
  • Yönetmelikte belirtilen kurallara uyulmadığı takdirde, MEB herhangi bir af uygulamazsa, bu öğrenciler sınıf tekrarına kalmış sayılacak.

Ortaokul ve İlkokulda Devamsızlık Durumu

  • Ortaokul öğrencileri için ise devamsızlık hakkı 20 gün olarak belirlenmiş durumda. Bu süreyi aşan öğrenciler, yıl sonunda şube öğretmenler kurulunun vereceği karara göre sınıfta kalabilirler.
  • İlkokul öğrencileri sürekli devamsızlık yapmadıkları sürece sınıf tekrarı ile karşılaşmazlar. Ancak, velilerin talepleri doğrultusunda öğrenciler sınıf tekrarı yapabilir.

5 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.