Mersin'deki cezerye bayram öncesi rağbet görüyor

Mersin'deki cezerye bayram öncesi rağbet görüyor
Mersin'in lezzetli geleneksel tatlısı cezerye, Ramazan Bayramı'nda da rağbet görmeye devam ediyor. Ögün Yozgat, 63 yıldır bu lezzetleri üretiyor ve bayram öncesi talep artışı yaşandığını belirtiyor. Bayram şekerlerinin yanında ikram edilen cezeryenin tarihi ve lezzeti, vatandaşlar tarafından oldukça seviliyor.

Mersin'in 2003 yılından bu yana coğrafi işaretli geleneksel tatlılarından cezerye, Ramazan Bayramı'nda da ağızları tatlandıracak. 63 yıldır cezerye ve lokum üretimi yapan Ögün Yozgat, bayram öncesi talebin arttığını söyledi.

Mersinliler'in vazgeçilmez tatları arasında olan cezerye, genellikle bayram şekerlerinin yanında ikram ediliyor. Tarihi çok eskilere dayanan; havuç, fıstık ve Hindistan cevizinin karışımıyla ortaya çıkan cezerye, özellikle bayramlarda vatandaşların vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor. 2003 yılında coğrafi işaret tescili alan cezerye, başka şehirlerde yaşayan vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi görüyor.

63 yıldır cezerye ve lokum üretimi yapan Ögün Yozgat, bayram öncesi yoğunluğun arttığını söyledi. Kente gelen misafirlerin dönerken mutlaka cezerye götürdüklerini kaydeden Yozgat, şunları söyledi:

“Cezerye tamamen doğal, havuçtan elde edilen bir ürün. Hem hafif hem de lezzetli bir tat. Bayram öncesi yoğunluk arttı. Vatandaşlar şeker ürünlerinin yanında, gelen misafirlere ikram etmek için lokum ile cezerye de alıyor.” 

Diğer tatlı ürünlerine göre fiyatı daha uygun olan cezeryenin fıstıklısı 430, cevizlisi ve fındıklısı ise 339 TL’den müşteriye sunuluyor.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.