Meteoroloji’den Sarı Kodlu Uyarı: Çok Sayıda İl İçin Sağanak Yağış Alarmı

Meteoroloji’den Sarı Kodlu Uyarı: Çok Sayıda İl İçin Sağanak Yağış Alarmı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere birçok il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Kuvvetli sağanak yağışlar ve yüksek sıcaklıklar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunu paylaşarak birçok il için sarı kodlu alarm verdi. Rapora göre, özellikle İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz Bölgesi’nde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Ülkemizin büyük bir bölümünde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olurken, Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Çanakkale, Bilecik, Bolu ve Ordu civarları ile Van’ın kuzey ve doğu bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Hangi Bölgeler Etkilenecek?

Yağışların; İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege ile Edirne, Kırklareli ve Karaman civarlarında yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

fqefqwf.webp

Sıcaklık Değerleri ve Rüzgar

Meteoroloji verilerine göre, sıcaklık değerlerinde iç ve kuzeydoğu bölgelerinde 2 ila 4 derece düşüş beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemizin büyük bir bölümünde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, özellikle kuzeyli yönlerden, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında ise yer yer kuvvetli (40-60 km/s) rüzgar bekleniyor.

Uyarılar ve Önlemler

Meteoroloji, özellikle belirtilen bölgelerde meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyararak, gerekli önlemlerin alınmasını önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum