O Mesleklere Yeşil Pasaport Müjdesi

O Mesleklere Yeşil Pasaport Müjdesi
Yeni düzenleme ile birçok meslek grubuna yeşil pasaport verilmesi planlanıyor. Peki, kimler bu ayrıcalıktan faydalanacak?

Yeşil pasaport hangi mesleklere verilecek?

Vizesiz seyahat imkanı sunan yeşil pasaport, belirli meslek gruplarına tanınan bir ayrıcalık olarak bilinir. Artan vize engelleri nedeniyle bu pasaportun kapsamı genişletilmesi planlanıyor. Yeni yasal düzenleme sonrasında 800 bin kişinin daha yeşil pasaport sahibi olması bekleniyor.

Yeni yasa teklifi neleri kapsıyor?

Meclise sunulacak yeni yasa teklifiyle birlikte, daha önce sadece belirli kamu görevlilerine verilen yeşil pasaportun kapsamı genişletiliyor. Bu düzenleme ile birlikte eczacılar, gazeteciler, TIR şoförleri, belde belediye başkanları, serbest muhasebeciler, hakim-savcılar, engelli memurlar, bekçiler, muhtarlar, gardiyanlar, özel sektördeki doktorlar, tiyatro sanatçıları, öğretim üyeleri, TBMM danışmanları ve sendika yöneticileri de bu ayrıcalıktan faydalanabilecek.

Yeşil pasaport ne gibi avantajlar sunuyor?

Yeşil pasaport, özellikle vizesiz seyahat avantajı ile bilinirken, sahiplerine birçok ayrıcalık da sunuyor. Bu pasaporta sahip olanlar, pek çok ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor, bu da seyahat işlemlerini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Ayrıca, bu pasaport türü, uluslararası tanınırlığı ile de dikkat çekiyor.

5Haber / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.