Ocak 2025'te Memur Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek?

Ocak 2025'te Memur Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek?
Memur maaşları Ocak 2025'te ne kadar artacak? Toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile yapılacak zam oranları merak ediliyor. İşte zamla ilgili tüm detaylar...

Memur maaşlarına zam ne zaman yapılacak?

Bilindiği üzere, memur maaşlarına her 6 ayda bir zam uygulanıyor. Kanun gereği, memurların maaşları toplu sözleşme zammı ve bir önceki dönemin enflasyon farkı dikkate alınarak güncelleniyor. Temmuz 2024'te memurlara yapılan %19,31 oranındaki zammın ardından, gözler Ocak 2025'te yapılacak zamma çevrildi. Peki, memurlar Ocak 2025'te ne kadar zam alacak?

Ocak 2025 zam oranı nasıl belirlenecek?

Ocak 2025'te memur maaşlarına yapılacak zam, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı üzerinden belirlenecek. Temmuz ayında memurlara %10 oranında toplu sözleşme zammı verildiği için, 6 aylık enflasyon oranından bu %10'luk dilim düşülecek. Ardından, Ocak ayında geçerli olacak %6'lık toplu sözleşme zammı bu orana eklenecek.

Memurların Ocak 2025 zammı ne kadar olacak?

Ocak 2025'te memurların maaşlarına yapılacak zam, %6 toplu sözleşme zammı ile 6 aylık enflasyon oranından %10 düşüldükten sonra belirlenecek. Bu durumda, memur maaşlarına Ocak 2025'te %6 + 6 aylık enflasyon oranı - %10 kadar zam yapılacak. Kesin oranlar ise enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netleşecek.

5haber.com.tr / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.