Öğretmen Atamalarıyla İlgili Son Dakika Gelişmesi...

Öğretmen Atamalarıyla İlgili Son Dakika Gelişmesi...
520 gündür yapılmayan öğretmen atamalarıyla ilgili son durum...

Öğretmen atamaları, 2023 yılından beri devlet kadrolarında çalışmak isteyenlerin dilinde. Milli Eğitim Bakanlığı atamalara son noktayı koyacak mı? Mülakatların süreci geciktirdiği belirtiliyor. Mülakatlar kalkarsa öğretmenler görevine başlayabilir.

Öğretmenlik görevine başlamak için atama bekleyenler, artık evde oturmaktan çok sıkıldı. Hem maddi hem de manevi olarak yıpranıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı, mülakatların kaldırılmasına aracı olur ise 100 bin öğretmenin atanma süreci daha hızlı tamamlanacak.

İtirazlar Mahkemede Değerlendiriliyor

KPSS puanı ile birlikte mülakatların da öğretmen atamalarında belirleyici olması nedeniyle mahkemeye itirazlar sürüyor. İtiraz dilekçeleri işleniyor ve bu nedenle öğretmenler ister istemez sürecin daha da uzatılmasına katkıda bulunuyor. Ancak dilekçelerin geri çekilmesini isteyenler ile itiraz dilekçesinde bulunanların kendilerine göre haklı sebepleri var.

Öğretmenler 2025'te Atanacak mı?

Binlerce öğretmenin tek isteği bir an önce atanıp görevine başlamak. 2024 yılında yapılmayan atamaların 2025 yılının Mayıs ayına doğru yapılması muhtemel gözükmeye başladı. Çünkü mahkeme sonucunu beklemek ve atamaların resmi olarak duyurulma süreci süreyi daha da uzatacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.