Öğretmenler Ek Görevle 11.000 TL Kazanacak!

Öğretmenler Ek Görevle 11.000 TL Kazanacak!
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler, taslak kitap inceleme komisyonlarında görev alarak 11.000 TL'ye kadar ek gelir elde edebilecekler.

Taslak Kitap İnceleme Görevi Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler, uzmanlık alanlarına ve aldıkları eğitime göre çeşitli ek görevlere getirilebilmektedir. Bu ek görevlerden biri, taslak kitap inceleme komisyonu üyeliğidir. Bu komisyon, yeni eğitim-öğretim yılında kullanılacak ders kitaplarının incelenmesini sağlar.

2024-2025 eğitim öğretim yılında, öğretmenlerin taslak kitap inceleme başvuruları açılmıştır. Bu başvurular neticesinde 2025-2026 yılında okutulacak ders kitaplarını incelemek üzere öğretmenlere görevler verilecektir. Görev kapsamında öğretmenlerin inceleme süreçlerine katılarak, kitapların içeriği ve uygunluğu hakkında rapor hazırlamaları beklenmektedir.

Görev Ücreti Ne Kadar?

Taslak kitap inceleme görevi üstlenen öğretmenler, bu görev karşılığında 7.000 TL ile 11.000 TL arasında ücret alacaklardır. Bu ücretler, görevin tamamlanmasının ardından ödenecektir. Yaklaşık 2 hafta sürecek olan inceleme süreci, çevrimiçi toplantılarla sona erecek ve öğretmenlerin sistemde bildirdikleri IBAN adreslerine ücretler yatırılacaktır.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Öğretmenler, MEBBİS sistemine kendi kullanıcı bilgileriyle giriş yaparak, https://kitapinceleme.meb.gov.tr/ adresinden taslak kitap inceleme komisyonu başvurusunu gerçekleştirebilirler. Bu ek görev sayesinde öğretmenler, aylık gelirlerine önemli bir katkı sağlama imkanı bulacaklardır.

5haber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.