Okul Ders Süreleri Yarım Saate İnecek! Bakanlık Pilot Okullardaki Çalışmayı Tamamladı

Okul Ders Süreleri Yarım Saate İnecek! Bakanlık Pilot Okullardaki Çalışmayı Tamamladı
Milli Eğitim Bakanlığı, okul ders saatlerini eğitimin verimli olabilmesi için düşürecek.

Okullarda ders saatleri 30 dakikaya düşmesi bekleniyor. İki pilot okulda güzel sonuçlar elde edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, derslerde önemli değişikliğe gidecek.

MEB'den Eğitimde Devrim Niteliğinde Bir Adım: 30 Dakika Ders Uygulaması
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde önemli bir dönüm noktasına işaret eden yeni bir uygulamaya hazırlanıyor. Ankara'daki bazı okullarda halihazırda uygulanan 30 dakika ders süresi modelinin verimliliği, kapsamlı bir araştırma ile mercek altına alınacak. Bu araştırma, 30 dakikalık derslerin öğrenci başarısı ve öğretmen memnuniyeti üzerindeki etkilerini bilimsel verilerle ortaya koymayı amaçlıyor.

Verimlilik Odaklı Bilimsel Çalışma

MEB uzmanları, 30 dakikalık derslerin öğrencilerin dikkat sürelerini artırarak öğrenme verimliliğini yükseltip yükseltmediğini inceleyecekler. Ayrıca, öğretmenlerin ders planlama ve uygulama süreçlerindeki deneyimleri de değerlendirilecek. Elde edilen bulgular, 30 dakika ders süresinin 40 dakikaya göre daha etkili olup olmadığına dair net bir sonuç ortaya koyacak.

Öğrenci, Veli ve Öğretmen Görüşleri Merkezde

Araştırma sonuçlarının ardından, MEB, MEBBİS üzerinden gerçekleştireceği geniş kapsamlı bir anketle öğrenci, veli ve öğretmenlerin 30 dakika ders süresi hakkındaki görüşlerini alacak. Bu anket, eğitim paydaşlarının yeni sisteme adaptasyon süreçlerini ve beklentilerini daha iyi anlamak için önemli bir veri kaynağı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.