Özderici GYO, Yeni Stratejik Satın Alımını Açıkladı!

Özderici GYO, Yeni Stratejik Satın Alımını Açıkladı!
Özderici GYO, finansal duran varlık edinimiyle stratejik büyüme adımlarını sürdürüyor. Şirket, bu adımın piyasa değerini ve yatırımcı güvenini artıracağını öngörüyor.

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (OZGYO), 25 Temmuz 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı duyuruda finansal duran varlık edinimi gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu gelişme, şirketin stratejik büyüme planları kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Şirketin finansal duran varlık edinimi

Özderici GYO, yaptığı açıklamada, satın alınan varlığın finansal performansı artırma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Şirket, edinilen varlığın uzun vadeli yatırım stratejilerine uygun olduğunu ve portföy çeşitlendirme çabalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

screenshot-10.png

Stratejik büyüme adımları

Özderici GYO'nun bu satın alma kararı, şirketin mevcut portföyüne yeni bir katman eklemeyi hedefliyor. Yönetim, bu adımın şirketin piyasa değerini ve yatırımcı güvenini artıracağını öngörüyor. Ayrıca, bu stratejik hamle, gayrimenkul yatırım portföyünü genişletme ve çeşitlendirme amacı taşıyor.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

11 Temmuz 2024 tarihli KAP açıklamamızda; Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun, yalnızca gayrimenkul yatırımı faaliyet konusunda ve bu amaçla faaliyet göstermek üzere İngiltere’de kurulmuş bulunan 100 GBp (Yüz İngiliz Pound’u) ödenmiş sermayeli REIT Property Limited ünvanlı şirketin sermayesini temsil eden payların %100’ünün 100 GBp bedel karşılığında nakit olarak satın alınmasına karar verdiği bildirilmişti. 24 Temmuz 2024 tarihi itibariyle; REIT Property Limited ünvanlı şirketin sermayesini temsil eden payların %100’ünün 100 GBp bedel karşılığında satın alınması süreci tamamlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.