Roblox’a da Erişim Engeli! Roblox Neden Kapandı?

Roblox’a da Erişim Engeli! Roblox Neden Kapandı?
Son dakika haberi... Instagram'ın erişime kapatılması konuşulurken, 15 milyondan fazla kullanıcısı olan Roblox'a da erişim engeli getirildi. Çocukların istismarına neden olabilecek içerikler nedeniyle Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan karar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulandı.

Roblox'a Erişim Engeli Getirildi

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırdığı gerekçesiyle popüler oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirdi. BTK'nın resmi internet sitesinde yayınlanan karara göre, Roblox'un Türkiye'den erişime kapatıldığı bildirildi.

BTK'dan Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Roblox.com'un erişime kapatılması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Çevrimiçi oyun platformu Roblox'un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı iledir. Karar UYAP'ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanmıştır." denildi.

Roblox Neden Yasaklandı?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırdığı tespiti üzerine www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişim engeli talep etti. Talebi değerlendiren Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, belirtilen internet adresleriyle ilgili araştırma tutanaklarını inceledi. Hakimlik, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 8/A1 maddesi gereğince www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesine karar verdi.

Adalet Bakanı Tunç'tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, oyun platformu Roblox'un Türkiye'de erişime kapatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür." ifadesini kullanan Tunç, çocukların üstün yararının gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu: Akıl Alır Gibi Değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda karara tepkisini dile getirdi. “Instagram’dan sonra, 15 milyondan fazla kullanıcısı olan ve kullanıcıların oyun geliştirebildikleri çevrimiçi oyun platformu Roblox'a da erişim yasağı gelmiş olması akıl alır gibi değil. Bu kararları verenler yeni dünyadan, ekonomiden, teknolojiden bihaber akıllar.” ifadesini kullandı.

Roblox Ne Zaman Açılacak?

Roblox'a 7 Ağustos tarihinde getirilen erişim yasağının ardından, oyunseverler bu engelin ne zaman kalkacağını merak ediyor. Ancak, Roblox'a getirilen yasağın ne zaman kalkacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.

Wattpad'e Erişim Engeli Temmuz'da Getirilmişti

Erişim engeli kararı ile adı anılan diğer bir platform ise Wattpad oldu. Hikaye yazma ve okuma üzerine geliştirilen platformun erişim engeli, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı karar ile Temmuz ayında uygulanmıştı.

5Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.