Rusya'dan Anadolu Efes’e Hisse Alım Yasağı

Rusya'dan Anadolu Efes’e Hisse Alım Yasağı
Rus hükümet komisyonu, Anadolu Efes’in, Belçikalı AB InBev ile Rusya’da faaliyet gösteren ortaklıklarında AB InBev’e ait hisseleri almasına izin vermedi. Bu karar, Anadolu Efes’in AB InBev Efes’in tek sahibi olma planlarını suya düşürdü.

Rus hükümet komisyonu, Anadolu Efes'in Belçikalı AB InBev ile Rusya'da faaliyet gösteren ortaklıklarında AB InBev'e ait hisseleri almasına izin vermedi. Bu kararla, Anadolu Efes'in AB InBev Efes'in tek sahibi olma planları suya düştü.

Neden onay verilmedi?

RBC'nin konuya yakın üç kişiye dayandırdığı haberinde, Aralık 2023'te varılan anlaşmanın neden onaylanmadığı belirtilmedi. Rus hükümeti'nin aldığı bu kararın arkasındaki gerekçeler kamuoyuyla paylaşılmadı.

Komisyon toplantısının ayrıntıları

Maliye Bakanı Anton Siluanov başkanlığında toplanan Komisyon, 20 Haziran'da bir araya geldi. Toplantıda, Anadolu Efes ve AB InBev arasındaki hisse alım anlaşması detaylı bir şekilde değerlendirildi ancak onay çıkmadı.

Anadolu Efes’in stratejik hamlesi

Anadolu Efes, bu hisse anlaşması ile AB InBev Efes'in tek sahibi olmayı hedefliyordu. Ancak Rus hükümeti komisyonunun kararı, bu stratejik hamlenin gerçekleşmesini engelledi. Anadolu Efes'in bundan sonraki adımları merak konusu.

Belirsizlik devam ediyor

Rus hükümeti'nin onay vermemesi, Anadolu Efes'in Rusya'daki operasyonlarında belirsizlik yaratıyor. Şirketin bundan sonraki süreçte nasıl bir strateji izleyeceği belirsizliğini koruyor.

5Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.