Son dakika haberi… Borsa çakıldı! Gram altın ve dolar/TL rekor kırdı: (5 Ağustos Pazartesi Kapalıçarşı altın ve döviz rakamları)

Son dakika haberi… Borsa çakıldı! Gram altın ve dolar/TL rekor kırdı: (5 Ağustos Pazartesi Kapalıçarşı altın ve döviz rakamları)
Borsa İstanbul'da sert düşüş yaşanırken, gram altın ve dolar/TL kuru rekor kırdı. Piyasaların kapalı olduğu saatlerde dolar 34 TL'ye yaklaştı. Gram altın 2657 TL ile zirve yaptı.

Son dakika: Borsa sert düşüş yaşadı, gram altın ve dolar/TL rekor kırdı

Borsa İstanbul’da yaşanan sert düşüşün ardından, gram altın ve dolar/TL kuru rekor seviyelere ulaştı. Piyasaların kapalı olduğu saatlerde kur, 34 TL'ye doğru yükseldi ve şu anda 33,36 TL seviyesinde bulunuyor. Ons altın hafif düşüş gösterirken, gram altın zirveye doğru hareket etti ve rekor kırdı. İşte 5 Ağustos Pazartesi Kapalıçarşı altın fiyatları grafiği ve güncel döviz kurları…

BIST 100 endeksi geriledi, yurt içi piyasalar hareketlendi

Son dakika gelişmesi olarak, Borsa İstanbul açılışının ardından iki kez devre keserken, BIST 100 endeksi 10 bin puanın ardına geriledi. Bu gelişme sonrası yurt içi piyasalar da hareketlendi. Gram altın ve borsa tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Ons altın fiyatları ve ABD'deki ekonomik beklentiler

Ons altın fiyatları, ABD'de resesyon endişeleri ve Fed'in eylül ayında faiz indirimine gideceğine yönelik artan beklentilere rağmen, kâr realizasyonun etkisiyle negatif tarafta seyrediyor. 2414 - 2458 bant aralığında hareket eden ons altın, şu saatlerde 2432 dolar seviyelerinde kaldı.

screenshot-28.png

Gram altın rekor kırdı

Fiyatı ons altın ve dolar/TL'nin değerine göre hesaplanan gram altın fiyatı, bu bileşenlerindeki yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesini 2657 liraya çekti. Gram altın şu sıralarda 2609 liradan satışa sunuluyor.

screenshot-27.png

Dolar kurunda yeni zirve

Dolar fiyatları, yeni haftaya hızlı başladı. Kur, Türkiye piyasalarının açılışının ardından 33,3647 TL'ye kadar yükselirken, böylelikle piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Kur bu sabah piyasaların kapalı olduğu saatte 33,7170 TL'ye kadar tırmandı.

5Haber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.