Tatlıpınar Enerji (TATEN) Büyük Hisse Alımını Duyurdu!

Tatlıpınar Enerji (TATEN) Büyük Hisse Alımını Duyurdu!
Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş. (TATEN), Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.'nin hisselerinin büyük bir kısmını satın aldı. Bu stratejik adım, firmanın yenilenebilir enerji sektöründeki konumunu güçlendirecek.

Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş. (TATEN), 8 Ağustos 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde, Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin paylarının satın alınması hakkında önemli bir açıklama yaptı. Bu duyuru, firmanın yenilenebilir enerji sektöründe büyüme hedefleri doğrultusunda attığı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Açıklamada Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş. (“Şirket”) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) ;25 Aralık 2023 tarihinde yapılan “Finansal Duran Varlık Edinimi” başlıklı özel durum açıklamasında belirtildiği üzere, Şirketin, Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş. (“Ağaoğlu”) ile hisse devir sözleşmesi imzaladığı belirtildi. Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş., 10 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla; Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin toplam sermayesinin %40’ını temsil eden paylara sahip olmuştu. 8 Ağustos 2024 tarihinde ise, Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş’nin, Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin sermayesinin toplam %51’inin sahibi olması için; Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin sermayesinin toplam %11’ine tekabül eden ek payların devri için yönetim kurulu kararı alındı. Pay devir bedelinin belirlenmesi için, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından hazırlanan 21.12.2023 tarihli değerleme raporu ile belirlenen ve Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin %100’lük hisse değerine tekabül eden 122.475.000 USD tutarındaki şirket değerinin, 07 Ağustos 2024 Çarşamba günü açıklanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası USD/TL alış kuru olan 33,4965 ile çarpılması sonucu bulunan hisse değerine, ihtiyatlılık ve yatırımcı menfaatlerinin korunabilmesini teminen %20 iskonto uygulandı. 8 Ağustos 2024 tarihi itibariyle, Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin sermayesinin %11’lik kısmını temsil eden payların devrine ilişkin iskontolu işlem bedeli olan 361.018.577 TL’nin 150 Milyon TL’si Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş’ye nakden ödenmiş olup, kalan kısım yatırımcıların menfaati gözetilerek, vade farkı olmaksızın 2024 yılı Aralık sonuna kadar ödenecek şekilde taksitlendirilmiş ve 8 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla payların devri tamamlanmıştır.

Şirketimiz Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş. (“Şirket”) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) ;25 Aralık 2023 tarihinde yapılan “Finansal Duran Varlık Edinimi” başlıklı özel durum açıklamasında belirtildiği üzere, Şirketimiz, Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş. (“Ağaoğlu”) ile hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır

Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş., 10 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla; Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin toplam sermayesinin %40’ını temsil eden paylara sahip olmuştu.

8 Ağustos 2024 tarihinde ise,Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş’nin, Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin sermayesinin toplam %51’inin sahibi olması için; Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin sermayesinin toplam %11’ine tekabül eden ek payların devri için yönetim kurulu kararı alınmıştır.

Pay devir bedelinin belirlenmesi için, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından hazırlanan 21.12.2023 tarihli değerleme raporu ile belirlenen ve Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin %100’lük hisse değerine tekabül eden 122.475.000 USD tutarındaki şirket değerinin, 07 Ağustos 2024 Çarşamba günü açıklanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası USD/TL alış kuru olan 33,4965 ile çarpılması sonucu bulunan hisse değerine, ihtiyatlılık ve yatırımcı menfaatlerinin korunabilmesini teminen %20 iskonto uygulanmıştır.

8 Ağustos 2024 tarihi itibariyle, Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin sermayesinin %11’lik kısmını temsil eden payların devrine ilişkin iskontolu işlem bedeli olan 361.018.577 TL’nin 150 Milyon TL’si Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş’ye nakden ödenmiş olup, kalan kısım yatırımcıların menfaati gözetilerek, vade farkı olmaksızın 2024 yılı Aralık sonuna kadar ödenecek şekilde taksitlendirilmiş ve 8 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla payların devri tamamlanmıştır.

Tüm bu işlemlerin sonucu olarak, Şirket, Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin sermayesinin %51’ini temsil eden paylara sahip olmuştur.

Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygı ile duyurulur.

5Haber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.